Türk-Macar Kültür Evi’nin Açılışı, 12 Ekim’de Yapılacak
reklam
14 Ağustos 2019
Türk-Macar Kültür Evi’nin Açılışı, 12 Ekim’de Yapılacak

Türk-Macar Kültür Evi’nin Açılışı, 12 Ekim’de Yapılacak

Günümüze ulaşan kültür varlıklarını bugüne ve yarınlara kazandırmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, bu alanda yürüttüğü başarılı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Kont Mihaly Csaky Bey Evi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildi.

Habsburg Hanedanı’na karşı yürüttüğü bağımsızlık savaşını kaybettikten sonra 1717 yılında Osmanlı Devleti’ne sığınan ve mahiyetindekilerle birlikte 1720 yılında Tekirdağ’a yerleşen, 1735 yılında da burada vefat eden Erdel Prensi Ferenc 2’nci Rakoczi’nin generallerinden biri olan Kont Mihaly Csaky Bey Evi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildi. İmar ve Şehircilik Dairesi Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar sonucunda hayata geçirilen Miras Atölyesi 1 adlı proje kapsamındaki 16 adet taşınmazdan biri olan Süleymanpaşa İlçesi Ertuğrul Mahallesi Macar Sokak’ta bulunan Kont Mihaly Csaky Bey Evi, Türk-Macar Kültür Evi olarak hizmet verecek.

Türk-Macar Kültür Evi olarak hizmet verecek olan Csaky Bey Evi, Macar Ulusal Kahramanı Prens 2’nci Ferenc Rakoczi’nin Tekirdağ’da misafir edilmeye başlandığı 20 Ekim 1720 tarihinin 299’uncu yıl dönümü öncesinde, 12 Ekim 2019 tarihinde Macaristan’dan gelecek davetliler eşliğinde açılacak.

Köklü bir geçmişi olan Türkiye ve Macaristan ilişkilerinde önemli bir yere sahip olan ve her yıl binlerce Macar turistin ziyaret ettiği Tekirdağ’da Macar Kültür Evi’nin kent kimliği müzesi olarak faaliyete geçirilmesiyle birlikte, kentteki turistik mekânlara bir yenisi daha eklenmiş olacak.
Editör : Tuğberk Erdem
1599 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu