Müftünün Yaptıkları Tek Kelimeyle Dinbazlık, Pespayelik!
reklam
14 Ağustos 2019
Müftünün Yaptıkları Tek Kelimeyle Dinbazlık, Pespayelik!

Müftünün Yaptıkları Tek Kelimeyle Dinbazlık, Pespayelik!

Süleymanpaşa İlçe Müftüsü Ayhan Okur’un sosyal medya hesabı üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) aleyhine yaptığı söylemlere çok sert tepki gösteren Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ayhan Okur’un görevden alınması gerektiğini savundu.

Süleymanpaşa İlçe Müftüsü Ayhan Okur’un sosyal medya hesabı üzerinden CHP aleyhine yaptığı söylemleri ‘dinbazlık’ ve ‘pespayelik’ olarak nitelendiren Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

TARAF TUTUYOR İFTİRA ATIYOR

Milletvekili Yüceer, “Müftü Ayhan Okur’un CHP için sarf ettiği, ‘Yahudi şapkasını yasa zoruyla Türkler’e dayatıp, takmayanları hapseden CHP. Ay yıldızlı, al bayrağımızı kaldırıp, kurt başlı mavi bayrak getirilmesini öneren CHP. Hitler’den kaçıp, bize sığınan 100 bini aşkın Yahudi’ye vatandaşlık veren CHP. Azeri kardeşlerimizi Ruslar’a teslim edip, katledilmelerini izleyen CHP. Osmanlı’dan Selçuklu’ya kadar atalarımıza söven CHP.’ söylemleri, dini siyasete alet etmenin en son ve en çirkin örneklerinden birisidir. Bir ilçe müftüsü kendi işini gücünü bırakmış siyaset yapıyor, açıkça taraf tutuyor. İftiralar atıyor, nefret söylemleri kullanıyor. Bu dinbazlıktır, pespayeliktir.” açıklamasında bulundu.

İSTİFA ETME BASİRETİNİ GÖSTERMELİ

İlçe Müftüsü Okur’un sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla, ‘adeta İstanbul’da yapılan yerel seçim sürecinde CHP’ye ve Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu’na yönelik karalama kampanyasının Süleymanpaşa şubesi gibi davrandığına’ dikkat çeken Yüceer, “Ayhan Okur, siyaset yapmak istiyorsa buyursun yapsın! Ama ‘ilçe müftüsü’ unvanını ve sıfatını taşıdığı sürece, ona uygun davranmak zorundadır. Buna uygun davranacak terbiyeden yoksunsa, istifa etme basiretini göstermelidir.” ifadelerini kullandı.

ARKALARINA İKTİDARI ALMIŞLAR

‘Cumhuriyet’in temel ilkelerinden biri olan laikliğin, böyle pespayeliklerin önüne geçilmesi için hayata geçirildiğini’ ifade eden Yüceer, “Süleymanpaşa Müftülüğü sıfatını hak etmeden taşıyan Ayhan Okur gibi kimseler, iktidarı arkalarına aldıkları için yasaları ve Anayasa’mızda yazılı olan laiklik ilkesini bile çiğnemekte bir sakınca görmüyorlar. Nefret söylemi kullanmaktan çekinmiyorlar.” açıklamasında bulundu.

İFTİRA EN BÜYÜK GÜNAH

Okur tarafından yapılan söylemlerin ‘din ile ilgisinin olmadığını’ belirten Yüceer, “Anlaşılan, Müftü Ayhan Okur’un da din’le, diyanet’le ilgisi yok! Çünkü dinimizde, iftira ve yalan en büyük günahlardandır. Ama Ayhan Okur’un derdi, din veya inanç değil. Onun derdi, birilerine şirin gözükmek. Ne yazık ki iktidarın politikaları yüzünden ülkemizde Ayhan Okur gibi kendini bilmez binlerce dinbaz, kamu görevlisi olarak çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

DERHAL GÖREVİNDEN ALINMALI!

‘Çıkarı için dini kullananların, bu ülkeye en büyük kötülüğü yaptığını’ vurgulayan Yüceer, “Balık, baştan kokar. İktidarın kokuşmuş politikaları, dini istismar etmesi hepimizin malumudur. Müftü Ayhan Okur da görevini yerine getirmektense, bunun bir parçası olmayı tercih etmiştir. Bu iftiraları, yalanları ve nefret söylemleri için suç duyurusunda bulunacağız. Böyle iftiralar atacak denli pervasızca davranan birinin, istifa edecek kadar onuru olduğunu sanmıyorum. Eğer Anayasa’da yazılı kurallar geçerliyse, derhal görevinden alınmalıdır.” açıklamasında bulundu.
Editör : Tuğberk Erdem
1241 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu