Çorlu Belediyesi, Avrupa Konseyi’ne Partner Kent Oldu
reklam
15 Ağustos 2019
Çorlu Belediyesi, Avrupa Konseyi’ne Partner Kent Oldu

Çorlu Belediyesi, Avrupa Konseyi’ne Partner Kent Oldu

“Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Partner Kent” başvurusu kabul edilen Çorlu Belediyesi; ülkemizden Avrupa Konseyi’ne kabul edilen 3 belediyeden 1’i, Trakya’dan ise kabul edilen tek belediye olarak tarihe geçti.

Çorlu Belediyesi’nin, Avrupa’nın en önemli projelerinden biri olarak kabul edilen “Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Partner Kent” başvurusu kabul edildi. Avrupa’nın partner kenti olmasıyla birlikte Çorlu Belediyesi, konseyin katılımcı demokrasi, güven inşası ve insan hakları konusunda ön gördüğü projeleri yerine getirecek.

Avrupa Konseyi’nin, Partner Kent Projesi kapsamında 2019 yılında, özellikle Ekim ayı içinde gelenekselleşen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nda, halkın da yönetim sürecine katılacağı çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Çorlu Belediyesi tarafından, her yaş grubundan vatandaşın yönetimde söz sahibi olabilmesi için etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca engelli vatandaşlar için kültürel ve sosyal etkinlikler (tiyatro ve dans gösterileri) planlanacak. Çorlu Belediyesi’nin insan haklarına verdiği değer ve katılımcı demokrasi uygulamalarını gösterecek olan bu etkinlikler, Avrupa Konseyi temsilcileri tarafından izlenip değerlendirilecek.

Göreve geldiği ilk günden bu yana Çorlu halkını yönetim sürecine dâhil etmek için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Katılımcı demokrasi anlayışı ve halkın yönetimde söz sahibi olması, hizmet prensiplerimizin temelini oluşturuyor. Demokrasinin tam anlamıyla uygulanabilmesinde, yerel yönetimler olarak bizlerin çok önemli görev ve sorumluluklar üstlendiğini düşünüyoruz. Bu amaçla yaptığımız çalışmalar, Avrupa Konseyi tarafından dikkate değer görülerek Çorlu’muza ‘Partner Kent’ unvanının verilmesini sağladı. Biz de bu unvanın gerektirdiği şekilde Avrupa Konseyi’nin insan hakları ve katılımcı belediye anlayışına uygun olarak çalışmalarımızı yürüteceğiz.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1260 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu