Bayram Öncesi Çağrı: Hilâl Olsun Türkiye, Hilâl Olsun Çorlu
reklam
15 Ağustos 2019
Bayram Öncesi Çağrı: Hilâl Olsun Türkiye, Hilâl Olsun Çorlu

Bayram Öncesi Çağrı: Hilâl Olsun Türkiye, Hilâl Olsun Çorlu

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde önemli açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Çorlu Şube Başkanı Alican Yılmaz, kurban vekâletini Kızılay’a vermek isteyen bağışçıların gecikmemesi ve bir an önce kendilerine başvuru yapmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Göreve gelmelerinin üzerinden yaklaşık olarak 6 aylık bir süre geçtiğini ve gerçekleştirilen çalışmaların geçtiğimiz Ramazan Ayı’ndan itibaren yoğunlaştığını ifade eden Türk Kızılay Çorlu Şube Başkanı Alican Yılmaz, “Türk Kızılay Çorlu Şubesi olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında, ihtiyaç sahibi 2 bin 51 ailemize erzak yardımında bulunduk. Bununla birlikte 2 bin 200 adet de erzak kolisi topladık. Ayrıca yaklaşık 880 kişiye, yani 120 ailemize giysi yardımında bulunduk. Ramazan Bayramı dolayısıyla yaklaşık 100 çocuğumuzun giyim ihtiyaçlarını, Yardım Çarşısı’ndan sağladık. Önümüzdeki süreçte de hayata geçirmeyi hedeflediğimiz bir ‘Kızılay Butik’ projemiz var. Çorlu Belediyesi eski Hizmet Binası’nın karşısında yer alan ve Kızılay’a ait olan 3 katlı binada 1 katı çocuk giyim, 1 katı bayan giyim ve 1 katı da erkek giyim olmak üzere bir butik açacağız. Amacımız; ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bu butiğe gelerek, ücretsiz bir şekilde giyim gereksinimlerini karşılamalarıdır. Takdir edersiniz ki giyim gereksinimlerinin karşılanması da sınırsız olmayacak. Aile başı 10 parçaya kadar olan gereksinimler karşılanabilecek ve bu hak senede 1 kez kullanılabilecek. Verilecek hizmet, özellikle dini bayram dönemlerinden önce yoğunlaşacak.” dedi.

Konuşmasının devamında Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldığını anımsatan Başkan Yılmaz, “Türk Kızılay Genel Merkezi’miz, Kurban Bayramı Kampanyası’nı başlatmış bulunuyor. Bu yıl kurban vekâletini yurtiçinden bağışlayacak olan kişilerden 850 TL, yurtdışından bağışlayacak olan kişilerden ise 725 TL ücret alınacak. Genel Merkez’imizin bu seneki hedefi; yurtiçinden 70 bin hisse, yurtdışından ise 110 bin hisse kurban vekâleti almaktır. Bu vekâletler, Türk Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. 81 ilde, bin noktada, 2 bin 500 Kızılay çalışanının katılacağı bu dev kampanyada, Çorlu Şubesi olarak biz de yerimizi aldık. Kurban bağışlarını, şubemizde kabul etmeye başladık. Ayrıca Orion AVM’de de bir kurban bağış standı açacağız.” diye konuştu.

Kurban bağışında bulunacak olan kişilerin, özellikle kesim konusunda en ufak bir tereddüt bile yaşamamaları gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “İslami usullere göre, noter eşliğinde ve Gıda, Tarım Bakanlığı’nda görev yapan veterinerlerin öncülüğünde gerçekleştirilen kesimlerin ardından kurban etleri, konserve haline getiriliyor. Böylece yıl boyunca ihtiyaç sahibi olan kişilere kolaylıkla ulaştırılabiliyor.” dedi.  

Kurban vekâleti konusunda kota olduğunu ve vekâlet vermeyi düşünen bağışçıların başvurularını gecikmeden yapmaları hususunda da çağrıda bulunan Yılmaz sözlerini, “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan; Hilâl Olsun Türkiye, Hilâl Olsun Çorlu” diyerek sonlandırdı.
Editör : Tuğberk Erdem
1624 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu