Çorlu Trafiğini Rahatlatacak Projeler Hayata Geçecek
reklam
21 Ağustos 2019
Çorlu Trafiğini Rahatlatacak Projeler Hayata Geçecek

Çorlu Trafiğini Rahatlatacak Projeler Hayata Geçecek

2019-2024 hizmet dönemine hızlı bir başlangıç yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu İlçesi’nde trafiği rahatlatacak ve ulaşımı kolaylaştıracak yol yapım ve kavşak düzenleme projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çorlu’ya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, birim amirleri ve teknik personel ile bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi. Kentsel büyüme ve nüfus artışına bağlı olarak trafik yoğunluğu sürekli artan Çorlu’da, şehir içi ulaşımını kolaylaştıracak ve rahatlatacak projelerin masaya yatırıldığı toplantının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kavşak düzenlemesi, köprü ve üstgeçit gibi projelerin hayata geçirileceği yerlere giderek incelemelerde bulundu.

Çorlu’nun İstanbul yönü girişinde pek çok bağlantı yolunun bulunduğu Ağır Bakım Kavşağı’yla ilgili olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek. Öte yandan Çorlu İlçesi’nde ihtiyaç duyulan Önerler-Türkgücü Kavşağı ile Orion Kavşağı köprülerinin projesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak hayata geçirilecek. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Orion kavşağından Dumlupınar Caddesi’ne, oradan da mevcut Emlak Konut Köprüsü’ne kadar olan güzergâhta geçişler tek gidiş geliş olup, yapılacak olan yeni köprü ile Vergi Dairesi önündeki kavşaktan Emlak Konutları’na 2 gidiş 2 geliş şeklinde daha konforlu bir ulaşım sağlanacak. Ayrıca bu köprü ile Kuzey Yolu ve Emlak Konutları birbirine bağlanmış olacak. Bu sayede trafik akışında rahatlama gerçekleşecek.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ve ilk hizmet döneminde olduğu gibi yeni hizmet döneminde de yol yapım çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Çorlu İlçesi’ne kazandıracağımız yeni kavşak ve köprülerimizle ilçemizde ulaşımı daha da konforlu bir hale getireceğiz. Çorlu Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde çalışarak Çorlu İlçemizde trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacağız. Halkımıza hayırlı olsun!” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1399 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu