Allah’tan Korkun Be! Hangi Refahtan Bahsediyorsunuz?
reklam
21 Ağustos 2019
Allah’tan Korkun Be! Hangi Refahtan Bahsediyorsunuz?

Allah’tan Korkun Be! Hangi Refahtan Bahsediyorsunuz?

Milyonlarca kamu işçisinin merakla beklediği toplu sözleşme zammı teklifine ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, masaya oturan sendika temsilcileri ile hükümet yetkililerini sert bir dille eleştirdi.

Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, 5’inci Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri için hükümetle masaya oturan sendika temsilcileri ile hükümete tepki gösterdi. “Sendikaların istediği talepler beni tatmin etmiyor ki çalışarak ücret alanları tatmin etsin. Ama emin olun bu zam oranı bile iktidar tarafından abartılı görülüyordur.” dedi.

Kamu çalışanlarının toplu sözleşme sürecine değinen Saadet Partisi Çorlu ilçe Başkanı Aytuğ Aslan, yaptığı açıklamada, “Sendikaların istediği talepler beni tatmin etmiyor ki çalışarak ücret alanları tatmin etsin. Ama emin olun bu zam oranı bile iktidar tarafından abartılı görülüyordur. Hükümet, ‘Bunlara bir zam verelim de Erbakan Hoca’nın günlerini yeniden hatırlasınlar!’ da diyebilirler. Tabii bu da bir ihtimal, ancak ben böyle bir tavır içerisine gireceklerini düşünmüyorum.” diye konuştu.

Sendika temsilcilerinin, hükümetin vereceğine zam oranına göre rakam tespit ettiklerini belirten Aslan, “Açlık sınırının üstünde yüzde 3’lük bir artış, refah payıymış. Allah’tan korkun be, hangi refahtan bahsediyorsunuz! Kaldı ki açlık sınırı da normal açlık sınırı değil.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1263 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu