Süleymanpaşa, Bütün Tekirdağ’ın Çöpünü Çekmek Zorunda Değil!
reklam
21 Ağustos 2019
Süleymanpaşa, Bütün Tekirdağ’ın Çöpünü Çekmek Zorunda Değil!

Süleymanpaşa, Bütün Tekirdağ’ın Çöpünü Çekmek Zorunda Değil!

Süleymanpaşa’nın Demirli Mahallesi’ndeki çöp depolama alanına 11 ilçenin çöpünün dökülmesi kararına karşı çıkan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı alınan karardan dönmeye davet etti.

Konuyla ilgili olarak imza kampanyası başlatacaklarını vurgulayan ve civar mahallelerde yaşayan vatandaşlarla birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Demirli Mahallesi’nde bulunan söz konusu çöp depolama alanına her gün Süleymanpaşa İlçesi’nden toplanan 200 bin kg. evsel atığın döküldüğünü ve büyükşehir belediyesi tarafından alınan kararla bu alana 11 ilçenin çöpünün dökülmeye başlandığını söyledi.

ÇOCUKLARIMIZA ZEHİR SOLUTMAM!

Alınan kararla tesise günlük 1 milyon kg. çöp döküleceğini kaydeden Yüksel, “Şu an önünde bulunduğumuz Demirli Çöp Sahası, normalde Süleymanpaşa ve kırsal mahallelerimizden toplanan evsel atıkların taşındığı alandır. Tekirdağ’ın büyükşehir vasfı kazanmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen çöp depolama alanı, bugün Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak tarafından, ilimiz genelindeki tüm çöplerin toplanma sahasına dönüştürülmüştür. Bugün cennet Süleymanpaşa’mız, diğer ilçelerin çöplüğü haline gelmiştir. Günde yaklaşık 1 milyon kg. çöp, 10 ilçeden buraya taşınmaktadır. Başta yakın mahallelerimizde olmak üzere, soluduğumuz havanın kalitesi günden güne bozulmaktadır. Rüzgârın durumuna göre ağır koku, ilçe merkezimizden dahi hissedilmektedir. Süleymanpaşa, bütün Tekirdağ’ın çöpünü çekmek zorunda değil! 200 bin vatandaşımızın yaşadığı şehrimizde, günlük toplanan çöp miktarı yaklaşık 200 bin kg.’dır. Bu durumda dahi çöp alanının bulunduğu yerin civarındaki yerleşim yerlerinde, özellikle yaz aylarında, hissedilen çöp kokusu dayanılmaz seviyelere ulaşırken, buraya Tekirdağ’da yaşayan 1 milyonu aşkın vatandaşımızın çöpünün taşınmasının meydana getireceği sorunlarla karşı karşıya kalacağımız aşikârdır. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Kadir Albayrak’ın aldığı karardan bir an önce dönmesini, Süleymanpaşa’da yaşayan tüm vatandaşlarımız adına istiyorum. Bu ilçede geleceğimiz olan çocuklarımıza zehir solutmam, solutmayacağız! Yer altı sularımız sızıntılardan kirlenmekte, etraftaki tarlalarımız ve hemşerilerimizin sağlığı ciddi anlamda tehdit altındadır.” dedi.

UYGULANACAK PROJEYE KARŞIYIZ

Yaptığı açıklamaya devam eden Yüksel, “Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanda kurmayı planladığı entegre tesis projesi de yine Süleymanpaşa’mız için büyük bir tehlike sinyali niteliğindedir. Bu işlem, şehir merkezine bu kadar yakın bir alanda olmamalı ve bu proje 3 ayrı noktada planlanmalıdır. Zira kurulacak tesisin genişleme programı, çöp depolama alanından Süleymanpaşa istikameti yönünde olacaktır. Buradaki ormanlarımızın yok edilmesi pahasına uygulanacak projeye karşı olduğumuzu, basınımızın ve kamuoyunun huzurunda açıkça ifade ediyorum.” diye konuştu. Konuyla ilgili olarak hafta başından itibaren imza kampanyası başlatacaklarını ifade eden Yüksel, Süleymanpaşa halkından destek istedi.

ÇOCUKLAR SIK SIK HASTALANIYOR

Basın açıklamasına katılan vatandaşlar Başkan Yüksel’in açıklamalarına destek verirken, çöp depolama alanının uzağında olan yerleşim yerlerinde dahi gece kokudan dışarı çıkamadıklarını söylediler. Çocukların sık sık hastalandıklarını da sözlerine ekleyen mahalle sakinleri, sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulmasını istediler.
Editör : Tuğberk Erdem
1257 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu