40 Yıllık Vatan Hastanesi’nden, Bir Büyük Başarı Daha…
reklam
14 Kasım 2019
40 Yıllık Vatan Hastanesi’nden, Bir Büyük Başarı Daha…

40 Yıllık Vatan Hastanesi’nden, Bir Büyük Başarı Daha…

1981 yılından bu yana hizmet vermekte olan Çorlu Özel Vatan Hastanesi, Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan değerlendirme neticesinde “Bebek Dostu Hastane” ve “Bebek Dostu Yeni Doğan Yoğun Bakım” unvanını almaya hak kazandı.

Trakya Bölgesi’nde yaklaşık 40 yıldır faaliyet göstermekte olan Çorlu Özel Vatan Hastanesi, sergilemiş olduğu başarılı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Sağlık alanında yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettiren ve verdiği ayrıcalıklı hizmet kalitesi sayesinde bölge halkının güvenini kazanan hastane, Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan 2018 yılı değerlendirmeleri neticesinde “Bebek Dostu Hastane” ve “Bebek Dostu Yeni Doğan Yoğun Bakım” unvanına layık görüldü.

40 YILDIR HİZMET VERİYORUZ

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları alanında göstermiş oldukları başarılı çalışmaların almış oldukları belgeler ile tescillendiğini ifade eden Çorlu Özel Vatan Hastanesi Genel Müdürü Soner Erkan, “Hastanemiz, yaklaşık 40 yıldır bölge halkına hizmet vermektedir. Vatan Hastanesi’nde doğan annelerimiz, şimdi bu hastanede kendi bebeklerini dünyaya getirmektedir. Yaşanan bu durum çok büyük bir mutluluğun kaynağı ve aynı zamanda da başarının öyküsüdür.” dedi.

TÜM BÖLGE HALKININ HİZMETİNDEYİZ

Konuya ilişkin yaptığı açıklamalara devam eden Erkan, “Hastanemizde görev yapmakta olan Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlarımız, ebe ve hemşirelerimiz; anne sütünün teşviki ile ilgili anne ve anne adaylarına gebeliğin tüm safhalarında bilgilendirmeler yapmaktadırlar. Yaklaşık 5 yıldan bu yana devam etmekte olan Gebelik Okulu’muzda, anne adaylarına doğuma hazırlık, bebek bakımı ve anne sütünün önemi konularında eğitimler veriyoruz. Ayrıca taburcu olan annelerimizin emzirme sıkıntısı yaşadığı durumlarda, Evde Bakım Birimi’mizde görev yapmakta olan ebelerimiz gerekli desteği vermektedirler. Bununla birlikte 18 yatak kapasiteli Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitemiz ile sadece ilçe halkına değil, tüm bölge halkına hizmet veriyoruz.” diye konuştu.

BAŞARI EKİP İŞİDİR

Erkan, “Hastanemiz, 2018 yılında Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan değerlendirme neticesinde ‘Bebek Dostu Hastane’ ve ‘Bebek Dostu Yeni Doğan Yoğun Bakım’ unvanını almaya hak kazandık. Sertifikalarımızı, Emzirme Haftası Etkinlikleri kapsamında Çorlu Devlet Hastanesi tarafından düzenlenen programda İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin elinden aldık. Başarı, ekip işidir. Ben de emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1189 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu