Açık Otopark, Güneş Enerjisiyle Aydınlatılacak
reklam
14 Kasım 2019
Açık Otopark, Güneş Enerjisiyle Aydınlatılacak

Açık Otopark, Güneş Enerjisiyle Aydınlatılacak

Atakent Kapalı Pazar Yeri’nin otopark ihtiyacını karşılamak amacıyla planlanan ve yapımı büyük ölçüde tamamlanan açık otopark alanı, yenilenebilir güneş enerjisi kullanılarak aydınlatılacak.

Alipaşa Mahallesi Kılıç Alipaşa Caddesi üzerinde yer alan alanda yapımı tamamlanma aşamasında olan Atakent Kapalı Pazar Yeri Açık Otoparkı’nın elektrik aydınlatma ihtiyacı, yenilenebilir güneş enerji sistemiyle karşılanacak.

Konuyla ilgili olarak konuşan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, “Otopark aydınlatması için alana, yeni nesil 10 adet 7 metre uzunluğunda aydınlatma direği diktik ve bu direklerin üzerine kendinden güneş panelli 40 W aydınlatma armatürleri yerleştirildi. Böylelikle elektrik sarfiyatının önüne geçilerek tasarruf etmiş olduk. Alanın toplam büyüklüğü, 9 bin metrekare. Bundan böyle bu gibi projelerde, projenin büyüklüğüne göre güneş enerji veya rüzgâr santrali çalışmalarımız olacak. Böylelikle insana, doğaya ve tüm canlılara saygılı bir belediyecilik anlayışıyla, halk ve çevre odaklı, çağdaş belediyecilik hizmetleri sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığı Atakent Kapalı Pazar Yeri Açık Otoparkı, kısa süre içerisinde açılarak hizmete sunulacak.
Editör : Tuğberk Erdem
1292 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu