Trakyalı Süt Üreticileri, Dijital Sisteme Geçmeye Hazırlanıyor
reklam
14 Kasım 2019
Trakyalı Süt Üreticileri, Dijital Sisteme Geçmeye Hazırlanıyor

Trakyalı Süt Üreticileri, Dijital Sisteme Geçmeye Hazırlanıyor

Süt üreticileri için yeni bir dönem başlıyor. Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek olan proje sayesinde sütün üreticiden toplanmasından itibaren dijital olarak takibinin sağlanması, kalitesinin artırılması ve hak ettiği değeri görmesi hedefleniyor.

Süt Ürünleri Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan tek proje olan “Süt Birlikleri Dijital Rehabilite” Projesi’nin uygulama sözleşmesi, Tekirdağ’da imzalandı. Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Merkez Binası’nda yapılan imza törenine; Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin, Hayrabolu Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balkan, TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve birlik üyeleri katıldı. Toplam bütçesi 383 bin 211 TL olan projenin yaklaşık 345 bin TL’lik bölümü, TRAKYAKA tarafından karşılanacak.

Uygulama süresi 15 ay olan proje kapsamında geliştirmesi hedeflenen yazılım ve entegrasyonu sayesinde her çiftçiye, özel tanımlanan bir RFID (radyo frekansı kullanarak nesneleri tekil ve otomatik olarak tanıma yöntemi) kart verilecek. Çiftçi sisteme kartını okutup, sütünü süt toplama indikatörünün olduğu kazana boşaltacak. Çiftçi tarafından alınan süt miktarı dijital ortamda otomatik olarak belirlenerek, çiftçinin sahip olduğu karta tanımlanacak. Çiftçi ekrana kartı okuttuğunda; çiftçi bilgileri, getirdiği lokasyon ve sütün miktarı gibi bilgiler anlık olarak kaydedilip, istenildiğinde bilgisayar ortamından çıktı alınabilecek. Sistemde çiftçilerin profili, hayvanların sayısı, gelen süt miktarı gibi veriler kayıt altında olacağı için, bu veriler istatistik sunucu yazılımlarında işlenerek süt üretim verimliliğine yönelik akıllı kestirim algoritmaları oluşturması hedefleniyor.
Editör : Tuğberk Erdem
1310 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu