Deveci Mahallesi’ndeki Yeni İçme Suyu Hattı, Devreye Girdi
reklam
14 Kasım 2019
Deveci Mahallesi’ndeki Yeni İçme Suyu Hattı, Devreye Girdi

Deveci Mahallesi’ndeki Yeni İçme Suyu Hattı, Devreye Girdi

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Malkara İlçesi Deveci Mahallesi’nde bulunan ve oldukça sık aralıklarla problem yaratan bin 650 metrelik asbest içme suyu hattını, çelik borular ile değiştirerek yeniledi.

Kıt kaynakların başında gelen suyun tasarruflu kullanımı açısından son derece önemli çalışmalara imza atan TESKİ, içme suyu altyapı sistemlerinin yenilenmesi amacıyla da çok ciddi yatırımlar yapıyor. Malkara İlçesi Deveci Mahallesi’nde bulunan ve oldukça sık aralıklarla problem yaratan bin 650 metrelik asbest içme suyu hattı, TESKİ ekipleri tarafından çelik borular ile değiştirilerek yenilendi.

TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, yaptığı açıklamada, “Malkara ve Hayrabolu Şube Müdürlükleri personeli işgücü ile Deveci Mahallesi’nde yaşanan mağduriyetlere bir son verdik ve bin 650 metre uzunluğunda, Ø100 mm çapında duktil borular ile içme suyu hattı değişimini gerçekleştirdik. Kullanılan son teknoloji ürünü ve uzun ömürlü borular hem 100 yılı aşkın kullanım süresi ile maliyetleri azaltmakta hem de kalitesi bozulmadan suyun dağıtımını gerçekleştirmemize olanak sağlamaktadır. TESKİ olarak mümkün olan en kaliteli suyu temin edip, kalitesi değişmeden ve modern içme suyu altyapı sistemleriyle tüm vatandaşlarımıza ulaştırmayı hedeflemekteyiz.” dedi.

TESKİ’nin yapmış olduğu yatırımlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Deveci Mahalle Muhtarı Özcan Melek ise “Sık sık arızalanan mevcut içme suyu hattı, uzun süreli su kesintilerinin yaşanmasına ve vatandaşlarımızın da mağduriyetine neden olmaktaydı. Son teknolojik yapıya sahip duktil boruların mahallemiz için kullanılması bizi çok mutlu etti. Mahallem adına başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Kadir Albayrak olmak üzere, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1087 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu