Gültekin Bozan, Yeniden TEKSİF Çorlu Şube Başkanı Seçildi
reklam
14 Kasım 2019
Gültekin Bozan, Yeniden TEKSİF Çorlu Şube Başkanı Seçildi

Gültekin Bozan, Yeniden TEKSİF Çorlu Şube Başkanı Seçildi

TEKSİF Sendikası Çorlu Şubesi, 9’uncu Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Yapılan seçimli genel kurulda daha önceki dönemlerde başkanlık koltuğunda oturmuş tecrübeli bir isim olan Gültekin Bozan, yeniden şube başkanlığı görevine seçildi.

Türkiye Tekstil, Örme, Giyim ve Deri Sanayi İşçileri (TEKSİF) Sendikası Çorlu Şubesi 9’uncu Olağan Genel Kurul Toplantısı’na konuk olarak katılan ve üyelere hitaben bir konuşma yapan TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, “Kıdem tazminatıyla ilgili olarak, Hazine ve Maliye Bakanı açıklama yaptı. ‘Kıdem tazminatıyla ilgili düzenleme yapacağız.’ dedi. ‘Kıdem tazminatını bireysel emeklilikle entegrasyona uğratarak, işçilere daha çok kazandıracağız.’ diye konuştu. Şunu iyi bilin ki nerede reform sözcüğü varsa, orada işçiler zarar görür. Kıdem tazminatı, işçi olan bizlerin en büyük güvencemiz. Kıdem tazminatında düzenleme yapmak istemelerindeki asıl amaç, 30 günlük süreyi daha da aşağılara çekmek. Kıdem tazminatında yapılacak düzenlemeye karşıyız.” dedi.

Yapılan genel kurulda konuşan TEKSİF Sendikası Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan ise, “Bu salonda bulunan herkes işçi, ben de bir işçiyim. Çalışırsan, işçi olursan sorunların bitmez. Bu sorunlar hep devam eder. Biz sendikacılar, kitle örgütleriyiz. Sorunlarımızı tartışacağız. Biz neyi tartışıyoruz; emeği tartışıyoruz, işçiyi tartışıyoruz, toplu iş sözleşmelerini tartışıyoruz, ücretleri tartışıyoruz. Tabi ki tartışacağız, tabi ki konuşacağız. TEKSİF Sendikası; bu memlekette sigorta görevi gören Türk-İş’imizin kuruluşunda öncülük yapan, temel yapı taşı olan bir sendikadır. Olumsuzluklara rağmen, iş kolundaki en büyük sendikayız. Bunun için bu kutsal ocağa, hepimiz emek vereceğiz. Sendikacılık, çileli bir görevdir. Ancak ideali olanların işidir. Sendikacılık bir ülküdür. Sendikacılık bir işçi sınıfı için var olma, yok olmama mücadelesidir. Mücadele etmek ise inanç işidir.” diye konuştu.

Yapılan seçimin ardından yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu; Gültekin Bozan (Şube Başkanı), Kazım Çepnioğlu, İdris Bozan, Sefer Atik ve İsmail Ateş (Asil), Onur Önüt, Sevdiye Bakçe, Hamza Özveren, Cemal Boynukısa ve Erdi Koyuncu (Yedek).

Editör : Tuğberk Erdem
1309 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu