Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, 3’üncü Kez Kapılarını Açtı
reklam
14 Kasım 2019
Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, 3’üncü Kez Kapılarını Açtı

Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, 3’üncü Kez Kapılarını Açtı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve TRAKYAKA işbirliği ile organize edilen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, 3’üncü kez kapılarını açtı. Açılışını Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın yaptığı fuara, farklı sektörlerde üretim yapmakta olan 95 firma katıldı.

Bu yıl 3’üncü kez düzenlenen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, gerçekleştirilen açılış töreni ile kapılarını açtı. Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen fuar açılışına; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Cengiz Günay, Edirne TSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Muratlı Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva, protokol üyeleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ENDÜSTRİ ve MARKA ÜRETİM MERKEZİ

Fuarın açılışında bir konuşma yapan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “2017 yılında, Trakya Bölgesi’nde, Çerkezköy TSO ile başladığımız Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın, bu yıl 3’üncüsünü yapmanın sevincini yaşıyoruz ve fuarımız, her geçen yıl büyüyerek devam ediyor. İnşallah bundan sonrakiler, bir öncekinden daha büyük olacak ve Trakya Bölgesi’nde bir ilk olarak başlattığımız bu fuar, ulusal ve hatta uluslararası hale gelecek. Şu an fuarımızda; metal, makine, alüminyum, elektrik elektronik, plastik ve ambalaj gibi alanlardan üretim yapan firmalar, hizmet sağlayıcı firmalar ve endüstri ile alakalı kurumların stantları mevcut. Amacımız; tüm bu kesimler arasında bir sinerji oluşturup, bölgesel tedarik zinciri halkalarını güçlendirmek ve var olan halkalara yenilerini eklemektir. Bunu da fuar esnasında yapılacak olan görüşmeler ile sağlamayı amaçlıyoruz. Fuar süresince açık kalacak olan stantlar sayesinde tüm katılımcılar, onlarca görüşme yapacak. Ürünlerini, markalarını ve tesislerini tanıtacak; yeni bağlantılar kurmak için fırsatlar kollayacaklar. Bu sayede bölgesel iş yapma potansiyeline ve ticarete büyük katkı sağlamış olacağız. Ayrıca Çerkezköy’ü, endüstri ve marka üretim merkezi haline getireceğiz. Fuarımız; İstanbul’dan, Ankara’dan, İzmir’den ve hatta Balkanlar’dan da katılımcıların gözde buluşma noktası haline gelecek. Bu da ilimize ve bölgemize önemli bir kazanım sağlayacak.” dedi.

ÇOK ÇEŞİTLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ

Şahin, “Trakya Kalkınma Ajansı olarak bizler, bölgemiz endüstrisinin gelişmesi için elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu amaçla yürüttüğümüz çok çeşitli çalışmalar var. Yeri geldiğinde burada olduğu gibi bölgesel bir endüstri fuarının kurulmasına ve yürütülmesine destek veriyoruz, yeri geldiğinde de firmalarımızı başka şehirlerdeki veya başka ülkelerdeki fuarlara da götürüyoruz. Onların ihracatlarını arttırmaları için ‘DTİM’ (Dış Ticaret İstihbarat Merkezi) gibi modeller de kuruyor, dijitalleşmeleri konusunda Çerkezköy OSB’de yaptığımız gibi ‘Endüstri 4,0’ merkezleri de açıyoruz. Tek amacımız; Trakya Bölgesi’ni kalkınmış, gelişmiş, üreterek büyüyen bir merkez haline gelmiş bir bölge yapmak. Bu vesileyle; bu fuarın en başından bu yana en büyük destekçisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Sayın Mustafa Şentop’a, bizlerden desteklerini hiç esirgemeyen Valimiz Sayın Aziz Yıldırım’a, fuarı birlikte düzenlediğimiz Çerkezköy TSO Başkanı Sayın Süleyman Kozuva’ya ve tabii ki de Kalkınma Ajansı ekibine en içten dileklerimle teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Açılış töreninde; Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da birer konuşma yaptı.

SANAYİ ve TARIM BİRLİKTE İLERLEMELİ

Açılışta son olarak kürsüye, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım geldi. Ulaşım akslarıyla Tekirdağ’ın gelişmeye müsait bir kent olduğunun altını çizen Vali Yıldırım, “Bu fuarda, firmaların bir araya gelerek ticaretlerini arttırmaları en büyük temennimiz. KOBİ’lerin büyük ölçekli firmalarla iş birliği içerisinde olmaları ve bölgesel tedarik zincirinin hayata geçmesi ile bölge ihracatını artıracaktır. İstanbul’dan pek çok ihracatçı, bizim bölgemize gelmek istiyor. Biz sanayiyi tarıma ya da tersini birbirine tercih edecek değiliz. İkisi de ortak olarak gitmelidir. Verimli topraklarımızda hem tarım hem de sanayi alanında gelişmeler kaydedebiliriz. Tarım alanlarının yüzde 3’ü sanayi alanı olarak kullanılmakta. Çok iyi planlama ile bu oran yüzde 10’a çıkarılabilir.” dedi.

Kurdele kesiminin ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri stantları tek tek ziyaret ederken, fuara katılan firmalara plaket takdim edildi.
Editör : Tuğberk Erdem
1349 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu