Düzene Uymayan Pazarcı Esnafına, Tezgâh Kapatma Cezası
reklam
15 Kasım 2019
Düzene Uymayan Pazarcı Esnafına, Tezgâh Kapatma Cezası

Düzene Uymayan Pazarcı Esnafına, Tezgâh Kapatma Cezası

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimler kapsamında düzen ve intizama uymayan pazarcı esnafına, Çorlu Belediyesi Encümeni kararı ile “İdari Para Cezası” ve “Tezgâh Kapatma Cezası” uygulandı.

Çorlu'da pazar yerlerinin düzen ve intizamının sağlanması için çalışmalarını sürdüren Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kural ihlali yapan pazarcı esnafı hakkında işlem gerçekleştirdi. Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerini aralıksız olarak sürdürdüklerini belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, vatandaşların kaliteli hizmete ulaşabilmesi için kurallara uymayan esnaflara gerekli yaptırımların uygulanacağını söyledi.

Başkan Sarıkurt, yaptığı açıklamada, “Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri gereğince, 2019 yılında 47 pazarcı esnafı hakkında; ‘Ara Geçiş Yollarının İhlali’, ‘Fiyat Etiketlerinde Usulsüzlük’, ‘Pazar Yeri ve Belgesi Olmadan Tezgâh Açma’, ‘Atık Malzemelerinin Belirlenen Şekilde Toplanmaması’, ‘Müşteriye Tezgâhta Sözlü ve Fiili Hakaret Etmek’ sebebiyle idari para cezaları uygulanmıştır. Ayrıca Atakent Kapalı Pazar Yeri’nde 4 adet pazarcı esnafına ‘Ara Geçiş Yollarını İhlal Ettikleri’ gerekçesiyle Belediyemiz Encümeni, 1 hafta süreyle, pazar yerinde faaliyetten men cezası vererek tezgâh açmalarına izin vermedi. Pazar yerlerinin düzenli kurulması, ara geçiş yollarının açık tutulması, vatandaşların ilk elden sağlıklı gıdaya ve ürünlere ulaşabilmesi için ekiplerimiz denetimlerini sürdüreceklerdir. Bu kapsamda pazarcı esnaflarımızın cezai müeyyideler ile karşı karşıya kalmamaları için tüm kural ve yönetmeliklere uymalarını önemle rica ediyorum. Kurallara uyulduğu sürece hem esnaflarımız hem de vatandaşlarımız mutlu olacaklar. Bu da sağlıklı bir alışverişi beraberinde getirecektir.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1076 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu