4’üncü Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarı Sona Erdi
reklam
15 Kasım 2019
 4’üncü Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarı Sona Erdi

4’üncü Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarı Sona Erdi

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Namık Kemal Üniversitesi, TRAKYAKA ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarı sona erdi.

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ), Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (Çerkezköy TSO) iş birliği ile bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarı sona erdi. İş arayanların ve işverenlerin buluştuğu Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarı’nın açılış törenine; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ile çok sayıda davetli katıldı.

3 KAMU KURULUŞU, 7 STK, 110 ÖZEL FİRMA

Çerkezköy TSO’da düzenlenen program, saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mız ile başladı. Akabinde Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen ve programın ev sahibi konumunda bulunan Çerkezköy TSO Başkanvekili Ayhan Arslan’ın gerçekleştirdiği açılış konuşmalarının ardından kürsüye TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin davet edildi. Önümüzdeki yıl 150’nin üzerinde firmanın fuara katılımı için çaba sarf edeceklerini ifade eden Şahin, “Bugün burada 4’üncüsünü düzenlediğimiz, işbirlikçi kurumlarımızla beraber, Tekirdağ’ın üretimde ilk 5’e girebilmesiyle ilgili yaptığımız çalışmalardan bir tanesi. Geçtiğimiz haftalarda da bir fuar düzenlemiştik. Tekirdağ’da, bu tür fuarlara öncülük ediyoruz. Yaptığımız çalışmalarda amacımız mezun olan öğrencilerimizin gidebileceği alanlar, fabrikalar nelerdir, bunları göstermek. Geçtiğimiz yıl 3,5 milyon lirayla üniversitelerimize kariyer merkezi kuruldu. Bu arkadaşlarımız, daha sonra meslek liselerinde eğitim vermeye başladılar. Sonrasında öğrencilerimiz, işe girerken nasıl avantajlı konuma gelebileceklerini ve hangi iş sektörüne başvuruda bulunabileceklerini öğrendiler. İstiyoruz ki buradan mezun olan öğrencilerimiz, buradaki fabrikalarda çalışsın ve Tekirdağ’ın ekonomisine katkı sağlasın. Fabrikalarımızı öğrencilerimizin ayağına getirerek, onların birbirlerini anlamalarını, dertlerini dinlemelerini ve kaynaşmalarını istiyoruz. Fuarımız, her geçen gün büyüyor. İlk etapta 50-60 olan firma sayısı, şimdilerde 120’yi buldu. İnşallah önümüzdeki yıl, 150’yi aşkın firma bu fuarda yer alacak.” dedi.

İŞ SADECE PARA KAZANMAK DEĞİL!

Açılışta konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ise, “Bugün burada, sadece istatistik tablolarında görünen rakamlardan ibaret bir iş yapmıyoruz… Bizim sanayicimiz para kazanmaktan, ekonomiyi yükseltmekten, ihracat yapmaktan daha çok, toplumumuzun temel taşı olan aileye dokunuyor. Asıl önemli olan da bu. Ben, bu durumu çok önemsiyorum. Mutlu aile bireyleri ve dolayısıyla mutlu aileler oluşturuyorsunuz. Sanayicilerimizin asıl alkışlanması gereken yönü de budur. Tabi ki üretim olacak, tabi ki satış ve ihracat olacak. Ama bu arada mutlu aileler olacak, toplum daha da mutlu olacak. İşte biz bu istihdam fuarlarıyla, buna dikkat çekmeye çalışıyoruz. ‘İstihdamımızı nasıl daha iyi arttırabiliriz’ gayreti içerisinde olan, bu hassasiyette olan, bunu kendine dert edinmiş olan, gerek sanayici gerekse kamu görevlileri tarafından düzenlenen fuarlar ve geliştirilmeye çalışan fuarlar. Böylece mutlu olmak isteyen insanlarla mutlu etmek isteyen insanları bir araya getiriyoruz ve sonunda katlanarak büyüyen bir toplum ortaya çıkıyor. Birbirine sevecen, birbirine saygıyla bakan, birbiriyle çok iyi geçinen, ürettiği malı gördüğü zaman ‘Bu üretimin bir parçası da benim!’ veya ‘Bu ekonominin yükselmesinde katkısı olanlardan biri de benim!’ diyen insanlar çoğalıyor. Yoksa iş, sadece para kazanmak değil. Para kazanılacak ki yeni mutlu bireyler ve yeni mutlu aileler ve toplumun daha mutlu olmasına sebebiyet verecek mutluluk kaynakları ortaya çıksın. Hepimiz burada, bunun için varız. Çok kıymetli sunucu arkadaşım, çok kıymetli tören hizmetleri veren arkadaşlarım, bizleri buraya getiren, vatandaşların daha iyi bir halde yaşamasını sağlayabilmek için çalışan belediye çalışanlarımız… Herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

AÇILAN STANTLAR ZİYARET EDİLDİ

Protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilen konuşmaların ardından “Bölgede En Çok Çalışanı Olan”, “İstihdamı En Çok Artıran”, “Kadın İstihdam Oranı En Fazla Olan” ve “Engelli Açığı Bulunmayan” işletmelere ödülleri verildi. Sonrasında fuarın açılış kurdelesi kesildi. Akabinde mehter takımı gösterisi ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve protokol üyeleri, stant açan firmaları ziyaret etti.
Editör : Tuğberk Erdem
1385 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu