Çocuk Akademisi Öğrencilerine, Deprem Eğitimi
reklam
15 Kasım 2019
Çocuk Akademisi Öğrencilerine, Deprem Eğitimi

Çocuk Akademisi Öğrencilerine, Deprem Eğitimi

Deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenleri anlatmak üzere Ergene’deki mahalleleri gezen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Simülasyon Tırı, Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan Beren Bebek Çocuk Akademisi’ndeki öğrencilere eğitim verdi.

Türkiye’de yaşanmış depremlerin canlandırıldığı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Simülasyon tırında eğitim alan Ergene Belediyesi Beren Bebek Çocuk Akademisi’ndeki öğrenciler, depremi ve deprem esnasındaki güvenlik tedbirlerini yaşayarak öğrendiler. Öğretmenlerinin gözetiminde deprem simülasyon tırına giren öğrencilere yapay deprem hissi yaşatılırken, deprem sırasında neler yapmaları gerektiği de öğretildi. Afet bilincinin geliştirilmesi için gerçekleştirilen eğitimde öğrencilere; deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında doğru davranış şekillerinin neler olduğu, uzmanlar tarafından anlatıldı.

Herkesin olası depremlere karşı hazırlıklı olması gerektiğini dile getiren ve deprem anında ve sonrasında bilinçli hareket edilmesi için simülasyon eğitimlerini önemsediklerini aktaran Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Burada öğrencilere önce teorik, sonra da pratik eğitimler veriliyor. Öğrenciler kendi can güvenliklerini nasıl sağlayabilirler, onu öğreniyorlar. İnsanların; deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası yapılması gerekenler hakkında, bilinçlenmesi gerekiyor. Deprem anında alacağımız bir tedbir, bizi hayatta tutabilir. O bakımdan bu eğitimleri önemsiyoruz.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1099 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu