Marmara Uluslararası Kent Forumu’na, TESKİ Damgası
reklam
15 Kasım 2019
Marmara Uluslararası Kent Forumu’na, TESKİ Damgası

Marmara Uluslararası Kent Forumu’na, TESKİ Damgası

TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Marmara Belediyeler Birliği tarafından İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Marmara Uluslararası Kent Forumu (MARUF19) programına katıldı.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Marmara Uluslararası Kent Forumu (MARUF19) programına katıldı. Ana başlığın “Çözüm Üreten Kentler” olduğu ve ulusal düzeyde gerçekleştirilen etkinlikte, 5 ülkeden 3 binin üzerinde katılımcı hazır bulundu.

ENDER KENTLERDEN BİRİSİYİZ

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Raif Mermutlu, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü Güngör Gülenç ile Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü Ali Sağlık’ın da yer aldığı etkinlikte “Geleceğin Kentlerinde Altyapı Sorunları ve Çözümleri” konulu bir sunum gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü İçöz, “Günümüzde, kentlerin gelişmişlik düzeyleri araştırılırken, en belirleyici kriterlerden biri altyapı olarak değerlendirilmektedir. Altyapı, öncelikli olarak su ve kanalizasyon hizmetleriyle beraber anılarak, içme suyu altyapısı ve kanalizasyon altyapısı olarak karşımıza çıkmaktadır. TESKİ Genel Müdürlüğü’nün 2014 yılında kurulmasıyla birlikte önem verdiği konuların başında, halka sağlıklı içme suyu hizmeti sunmak yer almıştır. Ayrıca su kalitesini korumaya yönelik çalışmalar sürekli devam etmekte olup Tekirdağ ilimiz, musluktan akan suyun içilebildiği ender kentler arasındaki yerini korumaya çalışmaktadır.” dedi.

DSİ’DEN BEKLENTİLERİMİZ VAR

İçöz, “TESKİ tarafından kentte kıt olan su kaynaklarının verimli kullanımını sağlamak amacıyla yeni bilişim teknolojileri kullanılarak, suyun akıllı yönetimine yönelik önemli adımlar atılmıştır. SCADA, CBS ve Yeni Nesil Abone Yönetimi gibi uygulamalar, mevcut su yönetiminin yanında, geleceğe yönelik sağlıklı içme ve kullanma suyu temini ve vatandaşlara sunulan hizmetlerde iyileştirme sağlanması açısından da önem taşımaktadır. Tekirdağ ilimizde su kaynaklarımızın yaklaşık yüzde 85’ini yeraltındaki su kuyularından, sadece yüzde 15’ini yüzeysel sulardan yani barajlardan sağlıyoruz. Tekirdağ genelinde, içme suyu konusunda ciddi sıkıntılar bulunmaktadır. Biz bu sıkıntılarımızı Devlet Su İşleri (DSİ)’ne çeşitli defalar yazarak dile getirdik ve getiriyoruz. Bizim DSİ’den istediğimiz, Tekirdağ ilinde hızla artan nüfusun su ihtiyacını karşılamak amacıyla Kömürköy, Kızılağaç ve Balabanlı barajlarının yanında, İnecik ve Dedecik barajlarının acil olarak yapılması gerekiyor. Suların yer altı kaynaklarından alınması, ciddi boyutlarda enerji tüketimine yol açıyor.” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda yeni kurulan bir kurum olunmasına rağmen, toplamda TESKİ olarak 2 bin 700 km altyapı yapıldığını dile getiren İçöz, “Türkiye genelindeki Büyükşehirler arasında yaşadığımız bu durum, büyük bir başarıdır.” dedi.

Program sonunda tüm konuşmacı ve katılımcılara teşekkür eden TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz; Moderatör Prof. Dr. Rafet Bozdağan, İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ve İSU Genel Müdürü Ali Sağlık ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1131 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu