Öztrak: "Trump Sevgisi, Devlet İtibarının Önüne Geçti!"
reklam
16 Kasım 2019
Öztrak:

Öztrak: "Trump Sevgisi, Devlet İtibarının Önüne Geçti!"

CHP Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı devam ederken ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ABD Başkanı Trump’ın gönderdiği mektubu ve sonrasında yaşananları çok sert bir dille eleştirdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a göndermiş olduğu tehdit ve hakaret dolu mektubu çok sert bir dille eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Türkiye’de ve dünyada; değerlerin, ilkelerin, kuralların buharlaşıp uçtuğu, yok olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bu garip zamanlarda Türkiye’de, AK Parti iktidarında buharlaşan değerlerimize, binlerce yıllık devlet geleneklerimiz de eklendi. Geçtiğimiz hafta, Trump’ın Erdoğan’a yolladığı, hiçbir diplomatik kurala uymayan kâğıt parçasının yol açtığı skandal sürecinde bunu hep beraber yaşadık, gördük. ABD Başkanı Trump’ın, Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik küstah tehditler ve hakaretler savurduğu kâğıt parçası, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan AK Parti Genel Başkanı tarafından sineye çekildi. Erdoğan’ın ‘Trump’la olan karşılıklı sevgisi ve saygısı’ kendi ifadesiyle, bu hakaretleri sürekli gündemde tutmaya müsaade etmiyormuş. Zamanı geldiğinde cevap verilecekmiş. O zaman, ne zaman?” dedi.

DEVLET İTİBARININ ÖNÜNE GEÇTİ

Yaptığı açıklamalara devam eden Öztrak, “Bu arada kendi sözcüsü de ‘Biz, bu Barış Pınarı Harekâtı’yla, bu mektuba cevap verdik.’ diyor. Kim doğruyu söylüyor, onu da anlayamıyoruz. Cevap vermeyi ertelediğini söyleyen kim; Anayasa’mızın 102’nci Maddesi’ne göre ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin şan ve şerefini korumaya ve yüceltmeye’ namusu ve şerefi üzerine yemin etmiş kişi. Bu kişi tarafsızlık yeminine uymamıştı. Öyle anlaşılıyor ki, yeminin bu kısmına da uymayacak. Trump sevgisi, ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarının önüne geçti? Bunun cevabını Sayın Erdoğan’dan bekliyoruz. Bu işin nasıl yapılacağını bilmiyorsanız, ABD Başkanı Johnson’un mektubuna İsmet Paşa’nın verdiği cevaba bakacaksınız.” diye konuştu.

KEPAZELİKLERLE DOLU BİR TİYATRO

Öztrak, “ABD Başkanı, Erdoğan’la ilişkilerine ‘sert aşk’ demiş. Erdoğan da Trump’a duyduğu sevgiden bahsedip, her türlü hakareti sineye çekiyor. Bu arada ABD Mahkemesi, Halkbank Dosyası’nı yeniden masaya koyuyor. Bu sefer dosyada doğrudan Erdoğan ve Damat’ın adı da geçiyor. Halkbank Dosyası’nın yeniden açıldığını duyan Damat ve eski bir Halkbank yetkilisi olan şu andaki Merkez Bankası Başkanı, Washington’daki yıllık IMF ve Dünya Bankası toplantılarına katılmaktan vazgeçtiler, daha doğrusu gidemediler. Böyle bir şey tarihimizde ilk defa yaşanıyor. Kepazeliklerle dolu bir tiyatro izliyoruz. Bu ülkenin yurtsever insanlarının bunu hazmetmesi, buna ‘Olur!’ demesi mümkün değil. Biz de hazmedemiyoruz, onurumuz zedeleniyor.” dedi.

HAKARET DAVALARINI GERİ ÇEKİN!

Açıklamalarını sürdüren Öztrak, “Vatandaşlarımızın, AK Parti Genel Başkanı’na en ufak bir eleştirisi biliyorsunuz ‘Cumhurbaşkanı’na Hakaret’ suçu oluyor. Bunun için insanlarımız yargılanıyor, hapislere atılıyor. Ama aynı Erdoğan, Trump’ın en ağır hakaretlerini, ‘O’na duyduğu sevgi’ nedeniyle sineye çekiyor. Sayın Erdoğan, ülkemizi tehdit eden elin adamına anlayış göstermeyi artık bırakın! Biraz da kendi milletinizi sevin, O’nu düşünün. Bence yarından tezi yok, sizi eleştiren vatandaşlarımıza karşı açtığınız hakaret davalarını geri çekin!” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1345 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu