Mavi Gözlü Kente, Dünya Bankası’ndan Hibe Desteği
reklam
16 Kasım 2019
Mavi Gözlü Kente, Dünya Bankası’ndan Hibe Desteği

Mavi Gözlü Kente, Dünya Bankası’ndan Hibe Desteği

Kentsel dönüşüm ve afet önlem konularında yürüttüğü çalışmalar nedeniyle Dünya Bankası ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından örnek belediyeler arasında gösterilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, teknik ve hibe desteği alacak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm ve afet önlem konularında yürüttüğü çalışmalar nedeniyle, Dünya Bankası ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından örnek belediyeler arasında gösterildi. Halk odaklı bir yönetim anlayışı benimseyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bu sayede teknik ve hibe desteği alacak.

Program kapsamında 15 Ekim 2019 Salı günü, Dünya Bankası’nın Ankara Ofisi’nde, Proje Tanıtım ve Başlangıç Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener ile Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Gökhan Bayraktar temsil etti. Toplantıda ayrıca Dünya Bankası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi temsilcileri de yer aldı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı’mız, kurulduğumuz tarih olan 2014 yılından bu yana özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. ‘Mavi Gözlü Kent’imiz, 1’inci Derece Deprem Bölgesi’nde yer alıyor. O yüzden de bu alanda, etkin projeler üretme gayreti içerisindeyiz. Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı’mız, yürütmüş olduğu çalışmalar sonucunda örnek belediyeler arasında yer aldı. Daire Başkanı’mız Sevim Avcı Yener ve ekibini kutluyorum. Deprem başta olmak üzere yaşanabilecek afetlere karşı önlem almak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar, bundan sonra da devam edecek. Umuyorum ki Tekirdağ’da, hiçbir zaman doğal afet yaşanmaz. Ama yaşanması halinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hazır ve tedbirli olacağız.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1123 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu