Cumhuriyet Meşalesi, Sonsuza Dek Aydınlatacak!
reklam
16 Kasım 2019
Cumhuriyet Meşalesi, Sonsuza Dek Aydınlatacak!

Cumhuriyet Meşalesi, Sonsuza Dek Aydınlatacak!

Çorlu Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 96’ncı yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Yürüyüşü düzenledi. Çorlu Şehitliği önünden başlayan ve binlerce vatandaşın katıldığı kortej, Omurtak Caddesi üzerinden ilerleyerek Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 96’ncı yıl dönümü dolayısıyla Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü’ne; Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütleri ve binlerce vatandaş katıldı. Çorlu halkının yoğun katılım sağladığı yürüyüş, gönüllerdeki Cumhuriyet ateşinin ne denli güçlü olduğunu gözler önüne serdi. Korteje eşlik edemeyen vatandaşlar ise evlerine ve iş yerlerine astıkları Türk bayrakları ve alkışlarla yürüyüşe destek verdiler.

CUMHURİYET’İN DOĞDUĞU GÜN

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 96’ncı yıl dönümünde Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılan herkese teşekkür eden ve Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan coşkulu kalabalığa seslenen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Barışın ve huzurun gölgesinde büyüyen ve dev bir çınar olan, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği en kıymetli hazinemiz Cumhuriyet’in doğduğu gün bugün. Bugün en kutlu bayramımız Cumhuriyet’in 96 yıldır hiç sönmeyen meşalesinin aydınlığında; bu coşkuya, bu gurura ortak olan tüm hemşerilerime kucak dolusu sevgi ve saygılarımı sunuyorum! 96 yıl önce, bir milletin küllenmeye yüz tutan özgürlük tutkusunu yeniden canlandıran ve özgürlüğe giden yolda önderlik yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; yıllar sonra kendi yazdığı ‘Nutuk’ adlı eserine; ‘1919 yılı Mayıs’ın 19’uncu günü Samsun’a çıktım.’ diyerek başlar. 19 Mayıs 1919’da başlayan inanç ve kararlılık dolu zafer yürüyüşü, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasıyla sonuçlanır. 96 yıl önce yaşananlar, dönemin şartlarında dünyada eşi benzeri olmayan bir kahramanlık öyküsüdür.” dedi.

ATA’MIZIN İZİNDE YÜRÜYECEĞİZ

Başkan Sarıkurt, “Bugün burada olmamıza vesile olanlara karşı, onları mahcup etmemek adına çok önemli bir sorumluluğumuz daha var. Ne diyordu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘Hiçbir şeye muhtaç değiliz. Yalnız bir tek şeye çok ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!’ Bizler, bu ülkenin şanlı tarihine adını altın harflerle kazımış çalışkan, ileri görüşlü, aydın bir Ata’nın evlatlarıyız. Ona layık olmak için daha çok çalışacağız, çok yorulacağız ama hep çok çalışacağız. Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlarımızın yuvası, memleketi bildiği, farklı kültürlerin kaynaştığı güzel Çorlu’muzda bugün huzur içinde yaşıyorsak, bunu Cumhuriyet’imize, Cumhuriyet Değerleri’ne yürekten bağlı olan Çorlu halkına borçluyuz. Ata’sına ve Cumhuriyet Değerleri’ne bağlı, fikri hür, vicdanı hür nesillerin yetiştiği Çorlu’muz, Ata’mızın izinde yürümeye devam edecektir.” dedi.

ÇOK ZOR ŞARTLARDA KURDUK

Düzenlenen etkinlikte, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bir konuşma yaptı. Başkan Albayrak, “Değerli Cumhuriyet Sevdalıları! Böyle güzel bir gecede, Cumhuriyet’in 96’ncı yılında, bir arada olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e, ne kadar teşekkür etsek az gelir. Biz bu ülkeyi çok zor şartlarda kurduk. Bağımsızlık ateşi, en karanlık dönemde güneş gibi doğdu. ‘Ordu yok!’ dediler, ‘Kurulur!’ dedi. ‘Para yok!’ dediler, ‘Bulunur!’ dedi. ‘Düşman çok!’ dediler, ‘Yenilir!’ dedi. Bütün dedikleri oldu. Eşsiz kahramanlık örneği olan büyük bir mücadele verdi. Cumhuriyet’imiz, bu zor şartlarda kuruldu.” diye konuştu.

CUMHURİYET, İLELEBET YAŞAYACAKTIR

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ardından kürsüye gelen CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun, yaşasın cumhuriyet. Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘Benim iki büyük eserim var; birisi Cumhuriyet, ikincisi de Cumhuriyet Halk Partisi’dir.’ demiştir. Cumhuriyet’in kazanımlarının yok edilemeyeceğini, herkesin bilmesi gerekiyor. Cumhuriyet, ilelebet yaşayacaktır. Yaşanan sıkıntılara en büyük çözüm, Atatürk İlke ve İnkılâplarına, Atatürk Devrimleri’ne sarılmaktan geçmektedir. Çözüm, ancak Mustafa Kemal Atatürk’e sıkı sıkıya bağlı olmaktan geçiyor. Yoksa ülkenin sıkıntıları, katlanarak devam eder.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1145 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu