Kurtuluş Günü’müzün 97’inci Yıl Dönümünü Kutladık
reklam
22 Kasım 2019
Kurtuluş Günü’müzün 97’inci Yıl Dönümünü Kutladık

Kurtuluş Günü’müzün 97’inci Yıl Dönümünü Kutladık

Çorlu’nun Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü, gerçekleştirilen tören ve etkinliklerle kutlandı. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başlayan program, M. Şevket Esendal Sahnesi’nde düzenlenen etkinlikler ile devam etti

Çorlu’nun Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü, gerçekleştirilen tören ve etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı, Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Çorlu Belediye Başkanlığı çelengi Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt tarafından Atatürk Anıtı’na sunulurken çelenk sunma töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile son buldu. Çelenk sunma törenine; Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Münür Karaevli, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, resmi kurum ve siyasi parti temsilcileri, gaziler, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

DAHA MUTLU, DAHA GURURLU, DAHA ONURLU…

01 Kasım Çorlu’nun Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü kutlamaları, çelenk sunma töreninin ardından Çorlu Belediye Binası’nda bulunan Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde düzenlenen etkinlikler ile devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın devamında günün anlam ve önemine ilişkin konuşma Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt tarafından yapıldı. Başkan Sarıkurt, konuşmasında; “Bugün, Çorlu’muzun Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97’nci yıl dönümünü kutluyoruz. Ne mutlu bizlere ki; atalarımızın her karışını mübarek kanlarıyla suladıkları, hayatlarını feda ederek düşmanlardan geri aldıkları bu kutsal topraklarda, bugün dünden daha mutlu, gururlu ve onurlu bir şekilde yaşıyoruz. Çorlu’muz, 3 kıtaya yayılan Osmanlı Devleti’nin Rumeli’de fethettiği ilk şehirlerdendir. 1’inci Dünya Savaşı sonrasında yok olma sürecine giren Osmanlı Devleti’nin en güçsüz zamanında, vatanın birçok köşesinde olduğu gibi işgale uğrayan şehrimiz, Kurtuluş Savaşı’nda kazanılan zaferin ardından düşman ordularının işgalinden kurtarılmıştır. Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; destansı mücadeleler sonucunda bize emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk İlke ve Devrimleri’ni koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı uyanık olmaktır. Atalarımızın bize emanet ettiği tam bağımsız, ilerici, laik Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma ülküsü bizlerin ödevidir. Birkaç gün önce 96’ncı yıl dönümünü coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet Bayramı’nın akabinde yaşadığımız Kurtuluş Günü’müzde; ‘Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.’ diyen, bize bu mutlu günleri hazırlayan ve armağan eden büyük kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyorum. Ulusu ve yurttaşı yücelten bir aydınlanma devrimi olan Cumhuriyet’in ve Atatürk İlke ve Devrimleri’nin savunucusu olan kahraman Türk Ordusu ve onun komutanlarının ebedi ruhlarına, Çorlulu hemşerilerim adına saygı ve şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, resmi kurum ve siyasi parti temsilcileri, gaziler, basın mensupları ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirilen kutlama programının devamında, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Kutlama programı, Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun yapmış olduğu halk oyunları gösterileri ile son buldu.

ASKERİ BANDO KONSER VERDİ

Kurtuluş Günü kutlama programı kapsamında günün son etkinliği, Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gerçekleştirildi. 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı Bandosu, Çorlu’nun Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü münasebetiyle konser verdi. Gerçekleştirilen konserde bando tarafından icra edilen marşlar, şarkılar ve türküler, konseri izleyen katılımcılar tarafından büyük beğeni toplarken, konserin bitiminde bando üyeleri dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Editör : Tuğberk Erdem
1141 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu