Saat 09.05’te, Çorlu’da Hayat Durdu
reklam
22 Kasım 2019
Saat 09.05’te, Çorlu’da Hayat Durdu

Saat 09.05’te, Çorlu’da Hayat Durdu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81’inci yıl dönümünde düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı. Atatürk Anıtı önünde başlayan program, Halk Eğitim Merkezi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik ile devam etti.

Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81’inci yıl dönümü dolayısıyla, Çorlu Atatürk Anıtı önünde anma töreni düzenlendi. Törene; Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, resmi kurumların temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çorlu Kaymakamlığı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı ile Çorlu Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta sunulmasının ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde, tüm ilçede çalmaya başlayan itfaiye, sivil savunma ve fabrika sirenleri ile araç kornaları eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. 2 dakikalık saygı duruşunun akabinde 5’inci Kolordu Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’mız okundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören sona erdi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri, Halk Eğitim Merkezi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program ile devam etti. 09.30’da başlayan programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’mız okundu. Günün anlam ve önemine dair konuşmaların yapılmasının ardından “Fotoğraflarla Atatürk” adlı slayt gösterisi izlendi, sahnelenen “Sonsuz Yolculuk” piyesinin ve oratoryonun sonrasında anma programı sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1171 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu