CHP Çorlu İlçe Örgütü, Ata’sına Koştu
reklam
22 Kasım 2019
CHP Çorlu İlçe Örgütü, Ata’sına Koştu

CHP Çorlu İlçe Örgütü, Ata’sına Koştu

Kısa bir süre sonra ilçe kongresi heyecanı yaşayacak olan CHP Çorlu İlçe Örgütü, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’nın akabinde Ata’mızın manevi huzuruna çıktı. Atatürk Meydanı’nda toplanan partililer, Atatürk Anıtı’nı karanfil bahçesine çevirdi.

Çelenk sunma töreninin ardından partililere hitaben bir konuşma gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Özgür Ertaş, “Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, değerli Çorlulular! Bugün; Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 81’inci yıl dönümünde, Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Örgütü olarak Ata’mıza olan sevgi ve bağlılığımızı ortak düşünce olarak ifade etmek üzere Ata’mızın manevi huzurundayız. Ulu Önderimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. 10 Kasım sabahının hüznünü, her geçen yıl Atatürk’ü daha iyi anlayarak yeniyoruz ve Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Örgütü olarak diyoruz ki şartlar ne olursa olsun hiçbir zaman devrimlerinden, ilkelerinden ve eserlerinden vaz geçmeyeceğiz ve sonsuza dek bağlı kalacağız. Bunun en güzel ifadesi de bugün Çorlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Atatürk Evi Projesi’nin temel atma törenidir. Ben bu vesile ile tüm üyelerimizi, partililerimizi ve vatandaşlarımızı saat 12.00’de Kazımiye Mahallesi Omurtak Caddesi Bölge Trafik Müdürlüğü yanındaki alanda gerçekleştirilecek olan temel atma törenine davet ediyorum. Programa katılımlarınızdan dolayı da ayrıca sevgi, saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. Yapılan konuşmanın ardından partililer, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

ADAY RENKLERİNDE KARANFİLLER

Atatürk Meydanı’nda toplanan partililer, Atatürk Anıtı’nı adeta karanfil bahçesine çevirdiler. Atatürk Anıtı’na bırakılan karanfillerin renklerinin, kısa bir süre sonra gerçekleştirilecek olan ilçe kongresinde başkan adaylığını açıklayan isimlerin tercih ettiği liste renklerinde olması da dikkatlerden kaçmadı. Zira seçimde Yıldıray Arıcı’yı destekleyeceğini açıkça beyan eden partililer beyaz, Doğukan Dağ’ı destekleyen partililer mavi, Özgür Ertaş’ı destekleyeceğini belirten partililer ise kırmızı renkli karanfilleri anıta bıraktı. Atatürk Anıtı’nda yaşanan renk cümbüşü, CHP Çorlu İlçe Örgütü’nde yaşanacak olan demokrasi mücadelesinin ne denli hararetli geçeceğinin de adeta bir göstergesi gibiydi. Anıta karanfil sunan vatandaşlar, gözyaşlarına hâkim olamadılar.

DİĞER PARTİLER DE ÇELENK SUNDU

CHP Çorlu İlçe Örgütü’nün ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Teşkilatı, İYİ Parti Çorlu İlçe Teşkilatı ve Vatan Partisi Çorlu İlçe Teşkilatı da parti çelenklerini Atatürk Anıtı’na sundular. Burada kısa bir açıklama yapan AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı Başkanı Yavuz Uylaş, “Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1221 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu