Atatürk Evi’nin Temeli, Düzenlenen Törenle Atıldı
reklam
22 Kasım 2019
Atatürk Evi’nin Temeli, Düzenlenen Törenle Atıldı

Atatürk Evi’nin Temeli, Düzenlenen Törenle Atıldı

Çorlu Belediyesi tarafından projelendirilen ve Çorlu halkının da destek verdiği Atatürk Evi’nin temeli, Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81’inci yıl dönümünde atıldı. Temel atma töreni, oldukça yoğun ilgi gördü.

Atatürk Evi Temel Atma Töreni’nin açılış konuşmasını, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt gerçekleştirdi. Yaptığı konuşmada, Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasını yaşatmaktan ve gelecek kuşaklara aktarmaktan büyük gurur duyduğunu belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 81’inci yıl dönümünde; O’na olan sevgimizi, saygımızı, özlemimizi ve minnet duygularımızı göstermek için bugün bir aradayız. Mustafa Kemal; vatanına ve ulusuna çok yüce duygularla bağlı, vatan savunmasını her şeyin üzerinde tutan, millet sevgisi tutku derecesinde olan, yaşarken ve öldükten sonra da maddi ve manevi tüm varlığını ulusuna adayan bir devlet adamı ve komutandı. O’nun en büyük ideali; Türk ulusunun en medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını sürdürmesi idi. Memleketin mutlaka çağdaş, uygar, yepyeni olması, O’nun için bir hayat davası idi. Ve bu uğurda bir ömür harcadı.” dedi.

BİR KEZ DAHA GURUR DUYDUK

Çorlu’ya yapılacak olan ‘Atatürk Evi’nin temel atma törenini gerçekleştiriyor olmaktan büyük bir sevinç duyduklarını’ belirten Başkan Sarıkurt, “Bugün, tüm Türk halkı için unutulmaz bir gün. Ata’mızı sonsuzluğa uğurladığımız 10 Kasım tarihinin 81’inci yıl dönümünde, Atatürk Evi’mizin temelini atıyoruz. Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıl dönümünde, O’nun hatıralarını yaşatmak için önemli bir projeye imza atıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.’ sözünden ilham alarak, büyük bir özveriyle başladık Atatürk Evi projemize. Projemizi duyurmamızın ardından vatandaşlarımızdan gelen güzel tepkiler, bizleri çok mutlu etti. Tarihimize ve değerlerimize hep birlikte sahip çıktığımız için tüm halkımızla bir kez daha gurur duyduk. El ele vererek, çok çalışarak, taş üstüne taş koyarak Atatürk Evi’mizi hep birlikte inşa edecek; Ata’mıza olan derin sevgimizi ve bağlılığımızı bir kez daha göstereceğiz. Atatürk’ün kenti Çorlu’da, O’nun hatıralarını nesilden nesile yaşatacağız.” diye konuştu.

DESTEKÇİLERE, YÜREKTEN TEŞEKKÜR

Sarıkurt, “Çorlu halkımızın Ulu Önder’imize bağlılığını göz önüne alarak, ‘Ata’mız için birleşelim, Atatürk Evi’miz vatandaşlarımızın da desteği ile yükselsin’ diye düşündük. Ne mutlu bize ki bu çağrımız yanıtsız kalmadı ve halkımızın da maddi ve manevi desteğiyle bugün Atatürk Evi’mizin temelini atıyoruz. Akgün Beton, Atılım Beton, Çengeloğlu Besicilik, Çimsa Hazır Beton, Kaptan Demir Çelik, Legend Teknoloji, Profel Elektrik, Şenel İnşaat, Trakya Motosiklet Kulübü ve Zeki Yapı başta olmak üzere maddi desteklerini esirgemeyen Atatürk sevdalısı Çorlulular’a teşekkür ediyorum.” dedi.

SON DERECE ANLAMLI BULUYORUM

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 81’inci yılında rahmet, özlem ve saygıyla anıyoruz. Milli Mücadele’nin Büyük Başkomutanı, yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, eşsiz dehasıyla tarihe yön vermiş, büyük bir liderdir. Bizler, Cumhuriyet nesilleri olarak, bugün sahip olduğumuz tüm kazanımları, Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Ata’mızın en büyük eseri olan Cumhuriyet’imizi yaşatmak ve yükselen yeni nesle emanet etmek, bize düşen en büyük görevdir. Bu inançla Atatürk İlke ve Devrimleri’ni yeni nesle anlatmaya devam edeceğiz. Ebedi Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk’ün eserlerini, fikirlerini ve hatırasını yaşatmak adına, Çorlu Belediyemiz tarafından Atatürk Evi inşa edilecek olmasını son derece anlamlı buluyorum. Bu önemli eser, Ata’mıza olan sevgimizi, vefamızı ve bağlılığımızı simgeleyecektir. Gençlerimiz ve çocuklarımız, Atatürk’ün hayatını, ilke ve devrimlerini daha iyi öğrenecek ve özümseyecektir. Atatürk’ün hatırasını yaşatma konusundaki duyarlılığından dolayı Çorlu Belediye Başkanı’mız Ahmet Sarıkurt ve ekibini en içten duygularımla tebrik ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 81 yıl önce aramızdan ayrılan Ebedi Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.” diye konuştu.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın gerçekleştirdiği konuşmanın ardından dua okunarak kurban kesimi gerçekleşti. Protokol üyelerinin hep birlikte butona basmasıyla birlikte, Atatürk Evi’nin temeli atılmış oldu. Dev ekrana yansıtılan Atatürk fotoğrafları ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar ile yankılanan tören alanı, konuklara duygu dolu anlar yaşattı. Temel atma töreninin ardından gerçekleştirilen ikramların akabinde, düzenlenen program sona erdi.

PROTOKOL ÜYELERİNDEN YOĞUN KATILIM

Temel atma törenine; Tekirdağ Vali Yardımcısı Ali Dursun, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ Baro Başkanı Sedat Tekneci, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, askeri erkân, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bağış yapan kuruluşların yönetim kurulu başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1186 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu