Eğitim İş Sendikası’ndan, 10 Kasım’a Özel Sergi
reklam
22 Kasım 2019
Eğitim İş Sendikası’ndan, 10 Kasım’a Özel Sergi

Eğitim İş Sendikası’ndan, 10 Kasım’a Özel Sergi

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş) Çorlu ve Ergene Temsilcilikleri, Ulu Önder’imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma ve Anlama Etkinlikleri kapsamında Orion AVM’de “Asi’den Gazi’ye, Karikatürlerle Atatürk” sergisini düzenledi.

Eğitim İş Çorlu ve Ergene Temsilcilikleri, 10 Kasım’da açtıkları sergi ile gönülleri fethetti. Ebedi Önder’imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma ve Anlama Etkinlikleri kapsamında Orion Alışveriş Merkezi’nde açılan sergide, 1919-1938 yılları arasında Türk ve Dünya Basını’nda Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yayımlanmış karikatürlerden derlenen 40 esere yer verildi. “Asi’den Gazi’ye, Karikatürlerle Atatürk” sergisi, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

ALIŞILMAMIŞ BİR AÇIDAN YANSIMALAR

Sergi ile ilgili görüşlerini belirten Eğitim İş Çorlu Temsilciliği Başkanı Halil Mahmut Er, “Bu sergi ile Milli Mücadele Kahramanı, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını, daha önce bakılmamış bir açıdan halkımıza göstermek istedik. Onun askeri dehasından ekonomik politikalarına, Çankaya ve Dolmabahçe’de kurulan sofralardan, dil ve tarih konusundaki düşüncelerine ve hatta aşk hayatına kadar her yönünü detaylı bir şekilde anlatan birçok çalışmaya rastlamak mümkünken, karikatürleriyle ilgili çalışma ve etkinlikler sınırlı sayıdadır. Atatürk Karikatürleri, Atatürk’ü alışık olmadığımız bir açıdan yansıtmalarının yanında, yakın tarihimizle ilgili çok önemli bilgiler verebilecek birer belge niteliğindedir. Bu karikatürleri incelediğinizde Milli Mücadele Dönemi’ne, o dönemin ruhuna, Cumhuriyet’in ilk yıllarına, sancılarına, sevinçlerine ve Atatürk’e dair ne kadar çok bilgi verebildiğini gördüğünüzde, şaşkınlığa uğrayacaksınız. Bir liderin, asilikten gaziliğe dönüşümüne şahitlik edeceksiniz. Tüm halkımızı 10 Kasım’da açılışını yaptığımız ve 11-12 Kasım’da da devam edecek olan sergimizi görmeye, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e bir de bu açıdan bakmaya davet ediyoruz.” dedi.

SONSUZA DEĞİN KORUMAK ve YAŞATMAK

Eğitim İş Ergene Temsilcilik Başkanı Ali Özcan ise, “Bizler eğitim emekçileri olarak, emperyalist işgale karşı vermiş olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle, işgal altındaki bütün ulusların umudu ve önderi olmuş, yapmış olduğu devrimlerle bir ulusun küllerinden yeniden doğmasını sağlamış, içinde bulunduğu çağın en çağdaş ve bağımsız devletini kurarak bizlere emanet etmiş, büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 81’inci yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Şüphesiz, Atatürk’ü sevmek, anlamak, O’nu sadece özel günlerde anmak demek değildir. O’nun ‘ilelebet payidar’ kalacağını söylediği Cumhuriyet’e ve değerlerine sahip çıkmak demektir. Ulusun çaresiz ve yalnız kalan her ferdini dert edinmek demektir. O’nu anlamak; okumak ve yılmadan bilgi peşinde koşmak demektir. Bugün ulus olarak yapmamız gereken, Yüce Önder’in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmektir. Atatürk’ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu budur. İnanıyoruz ki Türk ulusu, çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyet’imizi sonsuza değin korumaya ve yaşatmaya kararlıdır. Cumhuriyet’in Öğretmenleri, aynı kararlılıkla Atatürk ve Cumhuriyet Devrimleri’nin yılmaz bekçileri olmaya ve genç nesillere Atatürk’ü anlatmaya devam edecektir.” diye konuştu. 

Editör : Tuğberk Erdem
1166 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu