Bağışlanan Her Organ, Yaşama Tutunan Bir İnsan Demektir
reklam
23 Kasım 2019
Bağışlanan Her Organ, Yaşama Tutunan Bir İnsan Demektir

Bağışlanan Her Organ, Yaşama Tutunan Bir İnsan Demektir

Çorlu Belediyesi, Çorlu Kent Konseyi ve Çorlu Özel Vatan Hastanesi işbirliğinde kurulan “Organ Bağışı Standı”, Orion AVM’de konuklarını ağırladı. Organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak adına hazırlanan stantta, detaylı bilgiler aktarıldı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çorlu Özel Vatan Hastanesi Genel Müdürü Soner Erkan, “Organ bağışı, kişinin hayatta iken kendi özgür iradesiyle, organlarının bir kısmını veya tamamını ölümünden sonra başka hastaların tedavisinde kullanılmak üzere vasiyet etmesidir. 18 yaşını doldurmuş ve akli dengesi yerinde olan herkes, organ bağışında bulunabilir. Kişinin yaşının ilerlemiş olması, kronik bir hastalığının bulunması, alkol veya sigara kullanıyor olması ve buna benzer nedenler, organ bağışı yapılmasına engel değildir.” dedi.

25 BİNDEN FAZLA KİŞİ, NAKİL BEKLİYOR

Yaptığı açıklamalara devam eden Erkan, “Türkiye’de, 25 binden fazla organ nakli bekleyen hasta var. Bu konuda, farkındalığı daha da arttırmak gerekiyor. Bağışlanan her organ, yaşama tutunan bir insan demektir. Bizler de 03-09 Kasım Organ Bağışı Farkındalık Haftası sebebiyle standımızı Orion Alışveriş Merkezi’nde kurduk. Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi’nin verdiği büyük desteklerle daha fazla vatandaşımıza ulaşıp, organ bağışının önemi hakkında detaylı bilgiler vermek istedik. Vatandaşlarımızın standımıza göstermiş olduğu yakın ilgi ve duyarlılık, bizleri çok mutlu etti. Bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı Çorlu Belediyesi’ne, Çorlu Kent Konseyi’ne ve Orion Alışveriş Merkezi Yönetimi’ne, teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
1208 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu