Kırsal Turizmin Canlandırılması İçin Çalışmalara Hız Verildi
reklam
24 Kasım 2019
Kırsal Turizmin Canlandırılması İçin Çalışmalara Hız Verildi

Kırsal Turizmin Canlandırılması İçin Çalışmalara Hız Verildi

Tarımsal Kalkınma Çerçevesi kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin büyük önem verdiği konu başlıklarından bir tanesi olan kırsal turizmin canlandırılması için gerçekleştirilen çalışmalar, aralıksız olarak devam ediyor.

Kırsal Turizmin Canlandırılması Projesi kapsamında yer alan Saray, Şarköy ve Malkara’nın 9 köy muhtarı ile bir araya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantıda öncelikle söz alan ve kırsal turizm konusunda kısa bilgi veren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, köy halkının kendi doğal yaşamının turizm adı altında pazarlama işlemi olan kırsal turizmin hayata geçirilmesi konusunda gerekli potansiyele sahip olduklarını söyledi.

2020 YILI PATLAMA YILI OLACAK

Toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bir konuşma yaptı. Kırsal turizm konusuna büyük önem verdiklerini belirten Albayrak, “Uçmakdere, Hoşköy, Kirazlı, Yaylagöne, Sarıpolat, Elmalı, Sefaalan, Bahçeköy ve Güngörmez olmak üzere Malkara, Şarköy ve Saray’ın 9 mahallesini Kırsal Turizmin Kalkındırılması Projemize dâhil etmiş durumdayız. Ancak bu projenin başarılı olması için, mahalle halkının bizzat bu projeye katılması ve sahiplenmesi gerekiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, bu 9 mahallemizde kırsal turizmin canlandırılması için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Önümüzdeki günlerde bizzat ilçelerimizde muhtarlarımız ve mahalle halkının katılımı ile yapacağımız toplantılarda, mahalle halkımızın bizden taleplerini alacağız ve çalışmalara bu talepler doğrultusunda yön vereceğiz. İlimizde büyük kırsal turizm potansiyelini Türkiye çapında yaymak ve bilinir kılmak hedefindeyiz. Bu anlamda 2020 yılı, ilimiz açısından kırsal turizm için patlama yapılacak yıl olacak. Proje ile birlikte 9 köyümüz de ihya olacak ve bu durum diğer potansiyeli olan mahallelerimiz için de örnek teşkil edecek.” dedi.

Toplantıya katılan muhtarları tek tek dinleyerek taleplerini alan Albayrak, mahallelerde ortaya çıkarılabilecek tarihi ve kültürel değerler ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Muhtarlar da böyle bir toplantının düzenlenmesinden ve kırsal kalkınmaya verdiği önemden dolayı Albayrak’a teşekkür ettiler.

Editör : Tuğberk Erdem
1201 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu