Çorlu’nun Yıldızları Projesi İçin İmzalar Atıldı
reklam
06 Ocak 2020
Çorlu’nun Yıldızları Projesi İçin İmzalar Atıldı

Çorlu’nun Yıldızları Projesi İçin İmzalar Atıldı

Çorlu’da öğrenim gören 10-14 yaş öğrencilerini kapsayan, kentin spor alt yapısı ve sevgi, dostluk, özgüven paylaşımı, spor ahlâkı ve sosyal iletişim gelişimine katkı sunmak amacıyla organize edilen “Çorlu'nun Yıldızları” Projesi imzalandı.

“Çorlu’nun Yıldızları” Proje Protokolü, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün arasında imzalandı. Çorlu Belediyesi, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorlu Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü iş birliği ile imza altına alınan “Çorlu'nun Yıldızları” Proje Protokolü kapsamında halı saha futbol, basketbol ve voleybol turnuvaları düzenlenecek ve Çorlu’da yaşayan gençler arasında düzenlenecek spor faaliyetleri ile fiziksel ve ruhsal gelişimlerini destekleyecek söyleşiler gerçekleştirilecek. Proje dâhilinde, Koordinasyon Kurulu Organizasyon Komitesi tarafından ortaokullar arası turnuvalar düzenlenecek.

PROJE KAPSAMINDA TURNUVALAR DÜZENLENECEK

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, “Bu protokol ile Çorlu Belediyesi ve Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında iş birliği sağlanarak, milli, ahlâki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan, geliştiren; ailesini, vatanını ve milletini seven, daima yüceltmeye çalışan beden zihin, ahlâk ve ruh duygusu bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, insan haklarına saygılı ve topluma karşı sorumluluk duyan güçlü bir gençliğin yetiştirilmesini hedefliyoruz. Bu protokol kapsamında Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan psikolog, antrenör ve Spor Eğitim Uzmanları, Çorlu Belediyesi’nin yürüttüğü faaliyetler ve kurslarda görev alabilecekler ve Çorlu Belediyesi, düzenlediği spor organizasyonlarında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün tesislerini ücretsiz olarak kullanabilecek. Çorlu Belediyesi düzenlenen bu etkinlikler için ihtiyaç duyulan materyalleri sağlayacak. Çorlu için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLAMALIYIZ

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise protokol töreninin ardından yaptığı açıklamada, “Çorlu’muzda yaşayan 10-14 yaş grubundaki sevgili öğrencilerimiz için hazırlanan bu projenin, öncelikle hayırlı olmasını diliyorum. Çorlu Belediyesi, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorlu Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü işbirliği ile çocuklarımızı geleceğe hazırlayabilmek, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek, gelişimlerine doğru yönde katkı sunabilmek, birbirleriyle sevgi, dostluk ve arkadaşlık bağları kurabilmelerine olanak sağlayabilmek için hazırlanan ‘Çorlu’nun Yıldızları’ Projesi kapsamında basketbol, futbol ve voleybol grup maçları düzenleyecek, Avrupa Spor Kenti Çorlu’da kentin spor alt yapısının gelişimine, çocuklarımızın boş zamanlarını değerlendirerek onları, kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya gayret edeceğiz. Bizler sporun evrenselliğine olan inancımızla; insanları gruplara ayıran ırk, milliyet, din, mezhep, sosyal konum, eğitim, kültür ve ekonomik farklılıklar gibi yaklaşımlardan uzak, saygılı ve sevgi dolu bir gençlik hedefliyoruz. Bu amaçla herkese eşit bir yaklaşım ortaya koyarak Çorlu’muzda belediye olarak ödüllü organizasyonlar düzenleyerek sporu özendirecek adımlar atacak, gençlerimizin zihinsel ve duygusal gelişimlerini de hedefe koyarak şehrimizde toplumsal yaşama katkı sunmayı planlıyoruz. ‘Çorlu’nun Yıldızları’ Projesi’nin Çorlu’muza ve sevgili çocuklarımıza bir kez daha hayırlı olmasını diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.” sözlerine yer verdi.

Öte yandan protokol törenine; Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün’ün yanı sıra Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hasan Eligül ile ilgili müdürlüklerin temsilcileri katıldılar.
Editör : Tuğberk Erdem
1359 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu