Doğu Türkistan’daki Zulüm Nedeniyle Çin Mallarına Boykot Çağrısı
reklam
06 Ocak 2020
Doğu Türkistan’daki Zulüm Nedeniyle Çin Mallarına Boykot Çağrısı

Doğu Türkistan’daki Zulüm Nedeniyle Çin Mallarına Boykot Çağrısı

Çorlu Süleymaniye Camii önünde toplanan bir grup vatandaş, Doğu Türkistan’da yaşanan Çin zulmünü kınamak amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Çorlu Süleymaniye Camii önünde toplanan bir grup vatandaş, Doğu Türkistan’da yaşanan Çin zulmünü kınamak amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdiler. Yapılan basın açıklamasına; Saadet Partisi (SP) Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, SP Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ergene İlçe Başkanı Cem Karaca, Yeniden Refah Partisi (YRP) Çorlu İlçe Başkanı Hamit Hamitoğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Çorlu İlçe Başkanlığı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Şubesi, Memur-Sen Çorlu Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti (İYC) Çorlu Şubesi, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Çorlu Şubesi, Çorlu Alperen Ocakları, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Çorlu Temsilciliği, Milli Gençlik Vakfı (MGV) Çorlu Temsilciliği, Çorlu İmam Hatipliler Derneği, Çorlu Sinoplular Derneği, Çorlu Zonguldaklılar Derneği, Çorlu Konyalılar Derneği ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İNSANLIK BİLE KALMAMIŞ

Cuma Namazı çıkışında gerçekleştirilen basın açıklamasında tertip heyeti adına konuşan Başkan Murat Vakitçi, “Bugün burada; zulmü alkışlamayanlar, zalimi asla sevmeyenler, bir düşüp bin ayağa kalkanlar, insaf, izan, vicdan sahibi, sıradağlar gibi omuz omuza duran yürekler var. Ve bizler Trakya’nın doğan güneşi, Tekirdağ’ın incisi Çorlu’muzdan haykırmak için buradayız. Aralık ayı denildiği zaman akıllara ‘İnsan Hakları’ gelmektedir. Daha 3 gün önce kutlanan insan hakları günü, insan hakları ihlal günü olmuştur. İnsan hakları denildiğinde de yine akıllara; tüm insanlığın ihtiyaç duyduğu en hayati kavram olan ‘Adalet’ gelmektedir. Binlerce yılın bilgeliği bize şunu öğretti ki; adalet devletin temeli ve özüdür. Adaletten ve hukuktan saptığımız ölçüde kendimizi bir belirsizliğe ve karanlığa mahkûm ediyoruz demektir. Yine insan hakları kutlamaları yapılırken Çin Hükümeti’nin haince, teröristçe, vahşice uyguladığı asimilasyon ve âdeta soykırım uygulamaları, yürekleri dağlamaktadır. Bunlarda bırakın hakkı hukuku insanlık bile kalmamış durumdadır.” dedi.

İŞKENCELERE MARUZ KALIYORLAR

Vakitçi, “70 yıldır Çin kontrolü altında bulunan ve Türkiye’nin 2,5 katı büyüklükte yüzölçümüne sahip olan Doğu Türkistan’da da Müslümanlar’ın durumu içler acısıdır. Doğu Türkistan’da, büyük bir trajedi yaşanmaktadır. 40 milyon Müslüman’ın yaşadığı Doğu Türkistan’da, milyonlarca Müslüman toplama kamplarında çeşitli işkencelere maruz kalmaktadır. Zalim Çin Yönetimi’nin ‘Kardeş Aile Programı’ adı altında her ailede bir Çinli erkek bulundurma zorunluluğu getirilmesi ile birlikte ailelerin namusu çiğnenmektedir. En temel hakları olan seyahat etme özgürlükleri, ellerinden alınmaktadır. Sadece bir çocuk hakkı verilmekte, gençler Çinliler ile evlenmeye zorlanmaktadır. Kardeşlerimiz adeta, kendi vatanlarında açık ceza evlerinde tutulmaktadırlar. Çinli askerler, elleri tetikte sokaklarda dehşet saçmaktadırlar. Çin Halk Cumhuriyeti Anayasası’nın 36’ncı Maddesi’ndeki ‘Her Çin vatandaşı, dinî inanç ve hürriyete sahiptir. Devlet, normal vatandaşların dini faaliyetlerini korur.’ şartına rağmen, Çin İdaresi tarafından Uygur Türkleri’nin İslam dinini öğrenme ve ibadet etme haklarına zorbalıkla kısıtlamalar getirilmiştir. Uygur gençleri arasında dinsizliğin yaygınlaştırılması için özel gayretler sarf edilmektedir. Kâğıt üzerinde devlet güvencesi altında olan din ve ibadet hürriyeti, yöneticiler tarafından engellenmektedir. Ailelerin çocuklara dinî eğitim vermeleri yasaktır. Hac ibadetine kısıtlamalar getirilmiştir. Hacca giden devlet memurlarının işine son verilmektedir. Nitekim okullara 200 metreden yakın olan camiler, Kur’an Kursları, medreseler kapatılarak dinî kitaplar yakılmış, âlimler ve Uygur aydınları tutuklanarak öldürülmektedir.” diye konuştu.

ÇİN MALLARINI BOYKOT EDİN!

Konuşmasına devam eden Vakitçi, “Bizler bugün burada; Trakya’dan, Tekirdağ’dan, Çorlu’dan bir ses veriyoruz. Bu insanlık dramını lanetliyor ve kınıyoruz. Bugün burada Çin Malları’na boykot uygulama çağrısı yapıyoruz. Tüm mazlum coğrafyaların umudu olan Türkiye’mizde, boykotumuz önemlidir. Devletimizi de zalim Çin Yönetimi’ne karşı net bir tavır sergilemeye davet ediyoruz. Zalim Çin Yönetimi’ne karşı mücadele verenlerin terörist ilan edilmesi yanlışından da biran evvel dönülmesini tavsiye ediyoruz. Yeryüzünde huzur ve barış isteniyorsa, tüm mazlumların ve tüm mazlum coğrafyaların kurtuluşu isteniyorsa, mutlaka ama mutlaka istisnasız, tüm İslam ülkeleri, ABD, İngiltere, Avrupa Birliği ve İsrail güdümünden uzak politikalar üretmek zorundadır. Dünyanın herhangi bir yerinde bir insanımızın haksızlığa uğramasını istemiyorsak, bunun yolu D-8’in canlandırılmasından ve İslam Birliği’nin kurulmasından geçer. Zulüm arayan, mazlum arayan, soydaş arayan, dindaş arayan, gardaş arayan, insan arayan Doğu Türkistan’a baksın! Kardeşine sahip çıksın, Çin Malları’nı boykot etsin! Bugün zulme sessiz kalanlar şunu unutmasınlar ki zulüm ebedi olamaz, kötülük mutlaka hüsrana uğrayacaktır. Ve Allah nurunu mutlaka tamamlayacaktır. Zalimler için yaşasın cehennem.” ifadelerini kullandı.

Editör : Tuğberk Erdem
1170 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu