Yeni İlçe Olan Ergene’de, 6 Yılda Çok Şey Değişti!
reklam
06 Ocak 2020
Yeni İlçe Olan Ergene’de, 6 Yılda Çok Şey Değişti!

Yeni İlçe Olan Ergene’de, 6 Yılda Çok Şey Değişti!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olması ile birlikte 2014 yılında kurulan yeni ilçelerden biri olan Ergene, Ergene Belediyesi’nin Kurucu ve halen mevcut Belediye Başkanı olan Rasim Yüksel önderliğinde, 6 yıl içerisinde büyük gelişme ve değişim gösterdi

2013 yılında 6360 sayılı Büyükşehir Yasası kapsamında Tekirdağ İli’nin ‘Büyükşehir’ statüsüne kavuşmasıyla; Çorlu İlçesi’nden Sağlık Mahallesi, Yeşiltepe Mahallesi, Marmaracık, Misinli Ulaş ve Velimeşe Beldesi ile Ahımehmet, Bakırça, Esenler, İğneler, Karamehmet, Kırkgöz, Paşaköy, Pınarbaşı, Vakıflar ve Yulaflı köylerinin ayrılması ile kurulan Marmaracık Beldesi merkezli Ergene İlçesi, 6 yılda büyük gelişime ve değişime imza attı. Bu başarıda en büyük paya sahip kişi ise, 2014 yılında yapılan mahalli idareler seçimleri ile Ergene Belediye Başkanlığı görevine seçilen Rasim Yüksel oldu.

Göreve gelir gelmez Ergene’de vatandaşların kanayan yarası olan yol sorununu ele alan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Ergene ilçesine kayıtlı olan 17 mahallede, alt yapı ve üst yapı çalışmalarında bulundu. İlçe genelinde toplamda 806 bin 983 m² parke taş kullanılarak 94 km yeni yol ve ilçe genelinde yaklaşık 81 bin ton asfalt ile toplamda 30 km yeni asfalt yol yapıldı. Yeşiltepe ve Sağlık mahallelerinde 100 kilometre içme suyu hattı ve 116 kilometre atık su kanalı yapıldı. Yapılan alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile Ergene yaşanılabilir örnek bir ilçe oldu.

Kurulduğu günden bu yana sosyal donatı ve yeşil alan oluşturma konusunda uzun bir yol kat eden Ergene Belediyesi, ilçedeki park sayısını 79’a yükseltti. Hizmet süresi içinde Masal Park, Sevgi Parkı, Barış Parkı, Zübeyde Hanım Parkı, Cumhuriyet Parkı, Türkan Bebek Parkı, İğneler Mahallesi’nde Gençlik ve Aile Parkı, Velimeşe Mahallesi’nde şehitlerimizin isimlerinin verildiği Şehit Mustafa Erişen ve Şehit Sedat Mekan parklarının yanı sıra son olarak Marmaracık Mahallesi’nde 100’üncü Yıl Gençlik Parkı, hizmete açıldı. İçinde yeşil alanların ve farklı aktivitelerin yapılabileceği donatıların olduğu parkların açılması ile Ergene İlçesi, daha güzel bir görüntüye kavuştu. Yeşil bir Ergene yaratmak için ilçe genelindeki yeşil alanlara, 65 bin 150 m² aktif kullanılabilen park alanı ve 32 bin 300 m² yeşil alan kazandırıldı. Park yapımının yanı sıra 16 bin 700 adet ağaç, 57 bin 750 mevsimlik çiçek, 2 bin 700 adet çalı ve 11 bin 628 adet gül dikildi.

Geçen hizmet süresi içerisinde, Ergene Belediyesi Kapalı Spor Salonu faal olarak hizmete açıldı. Salon bünyesinde; basketbol ve voleybol sahası, 500 kişilik tribün, bowling salonu, masa tenisi ve bilardo salonu, sauna, duş, wc, kafeterya ve fitness salonu bulunuyor. Bunun yanı sıra, Tekirdağ’ın tek profesyonel takımı olan Ergene Velimeşespor için bin 500 kişilik tribün kapasiteli ve Avrupa standartlarında futbol sahası inşa edildi. Vatandaşların istek ve şikâyetlerini bire bir dinlemek ve çözüm yollarını hızlandırmak amacıyla Sağlık Mahallesi’nde Ergene Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Eğitim Merkezi Binası kuruldu. Yine bu bina içinde Atatürk Gönüllüleri ile birlikte Zübeyde Hanım Kütüphanesi hizmete açıldı. Sokakta bulunan sevimli dostlarını da unutmayan Ergene Belediyesi 2017 yılı içinde Geçici Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni hizmete açtı.

Göreve geldikleri andan bugüne kadar geçen sürede, Ergene halkı için olanca güçleri ile çalıştıklarını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Hep beraber güzel Ergene’mizi, Trakya’mızın ve Türkiye’nin parlayan yıldızı yaptık. Her zaman her şeyin en iyisine layık olan, siz değerli Ergeneli vatandaşlarımız için Ergene’de dinlenmemek üzere hizmetlerimize ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sizlerle birlikte temelini attığımız Ergene Atatürk Evi Projemizi Ergene’mize kazandırıp, söz verdiğimiz diğer projelerimizi de bir bir hayata geçireceğiz. Ergene’de başarılı olmamızın sırrı sevgidir, siz değerli Ergeneli vatandaşlarımızdan aldığımız sevgi ile daha da başarılı olacağız. Ergene’de ne yaptıysak sizlerle birlikte yaptık, bu başarı hepimizin başarısı. Ergene’de başkalarının hayal edemediği işleri biz başardık, Ergene’de birlikteliğimiz ve beraberliğimiz ile daha da büyüyüp gelişeceğiz.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1295 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu