Çorlu’daki Dumansız Hava Sahası Denetimleri Sürecek
reklam
06 Ocak 2020
Çorlu’daki Dumansız Hava Sahası Denetimleri Sürecek

Çorlu’daki Dumansız Hava Sahası Denetimleri Sürecek

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ekrem Çiçek, İlçe Sağlık Müdürü Ali Rıza İçel ve Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Çorlu’da gerçekleştirilen “Dumansız Hava Sahası” denetimlerine katıldılar.

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ve beraberindeki yetkililer, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yapılan “Dumansız Hava Sahası” denetimlerine katıldılar. İşyerlerine habersiz olarak giden yetkililer, içeride sigara içmeye izin vermeyen mekân sahiplerine teşekkür ederken, sigara içilmesine müsaade eden işletmelere ise cezai yaptırım uygulandı. İşyerinde ‘Sigara İçilmez’ uyarı levhası bulunmayan işyerlerinden de uyarı levhası asmaları istendi.

Yapılan denetimlere ilişkin olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, “Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü 2018-2023 Tütün Kontrolü ve Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nda üst düzey yetkililerinde katılımıyla iş yerlerinde sigara içilip içilmemesiyle ilgili denetim yapılması hususunda Valiliklere ve Kaymakamlıklara yazı gönderildi. Bu kapsamda Tekirdağ İli’mizin genelinde, üst düzey yöneticilerin katılımıyla sigara denetimleri yapılıyor.” dedi.

Sigara denetimlerinin süreceğini belirten Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, “Denetimler sırasında girdiğimiz ilk müessesede, herhangi bir sıkıntı olmadığını gördük. Biz bu kapsamda iş yerlerini gezip sigara içiliyor mu, içilmiyor mu diye kontrollerini yapıyoruz. İlk müessesede sigara içilmediğini ve masalarda kül tablası olmadığını gördük. Ancak işyerinde, ‘Sigara İçilmez’ uyarı levhası yoktu. Bu levhanın asılmasıyla ilgili kendilerine uyarıda bulunduk. Bunu muhakkak asacaklar. Bunun dışında broşürlerimizi de dağıtıyoruz. Bugün sigara kontrol ekibimiz, normal kontrollerini yapacaklar. Bizler de kendilerine eşlik edeceğiz. Çat kapı denetimler yapıyoruz, bundan sonra da denetimler devam edecek.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1501 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu