İYİ Parti Çorlu Teşkilatı, Olağan Kongresini Gerçekleştirdi
reklam
09 Mart 2020
İYİ Parti Çorlu Teşkilatı, Olağan Kongresini Gerçekleştirdi

İYİ Parti Çorlu Teşkilatı, Olağan Kongresini Gerçekleştirdi

İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanlığı, 2’nci olağan kongresini gerçekleştirdi. 07 Mart 2020 Cumartesi günü yapılan kongrede, İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun ile Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan da hazır bulundu.

İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanlığı 2’nci Olağan Kongresi, Atatürk Kent Enstitüsü’nde gerçekleştirildi. 07 Mart 2020 Cumartesi günü saat 10.00’da başlayan kongreye; İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun, Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Özgür Ertaş ve yönetim kurulu üyeleri, partililer, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Geçtiğimiz hafta İdlib’de şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Birhan Er, Recep Bekir ve Nihat Kara’nın da unutulmadığı ilçe kongresinde, salonun en ön kısmında yer alan protokol koltuklarına şehitlerimizin resimleri ve şanlı bayrağımız konuldu.

İYİ PARTİ BÜYÜYEREK GELİYOR

Kongreye katılan ve partililere hitaben bir konuşma yapan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, “Partimiz ilk kurulduğu zaman ilk kongrelerimizi, parti binalarımızın içerisinde ve 20’şer, 30’ar kişiyle yapıyorduk. Bunun sebebi de seçimlere girebilmemiz içindi. Şimdi bakıyorum da salonlarda yapıyoruz. Bir sonrakileri de spor salonlarında yapacağımızı düşünüyorum. Çünkü büyüyerek gidiyoruz, büyüyerek geliyoruz. 2 yıllık bir partide, 1’i genel seçim 1’i de yerel seçim olmak üzere, 2 tane seçim geçirdik. Her ikisini de ittifakla geçirdik. İttifakla geçirmemizin sebebi, Başkanlık Sistemi’nden tekrar güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e adım atmak istememizdir. Yerel seçimlerde, bazı il ve ilçelerde ittifak yaptık. Ama bu ilçede, maalesef ayrı ayrı girdik. İttifakla, Ankara ve İstanbul’u alarak, AK Parti’nin kolunu kanadını kırdık. Şu anda ülke olarak, iyi yönetilmiyoruz. Hükümet o kadar çok hata yapıyor ki; yeni yıldan beri başımızı felaketlerden kaldıramadık. Bizim, Suriye’de ne işimiz var? Ateşkes, neden Rusya ile imzalandı? Yanlışlar içerisindeyiz ve bir an önce bunun çözüm yolunu aramalıyız.” dedi.

ÜLKEMİZİN MANZARASI İYİ DEĞİLDİ

İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanlığı 2’nci Olağan Kongresi’nde konuşan ve sözlerine, partinin kurulduğu dönemdeki ülke şartlarının profilini çıkararak başlayan Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergün ise, “Bundan 2 sene önce, bizler bir yola çıktık. Bizler bu yola çıkarken, ülkemizin durumu ve yaşanan manzara neydi bir hatırlayalım isterseniz. Hatırlayalım ki; geldiğimiz yolu unutmayalım. Biz yola çıkarken; kuvvetler ayrılığı bitmiş, kurumsal devlet anlayışı adeta ortadan kalkmış, hiçbir kurumun geleneği kalmamış, hiçbir kurumun iradesi kalmamış ve 83 milyon vatandaş, bir kişinin iki dudağı arasına sıkışmış durumdaydı. Biz yola çıktığımız zaman, ülkemizin manzarası tam da buydu.” diye konuştu.

BÖLÜNÜRSEK YOK OLURUZ!

Seçimlere tek liste ile gidilen İYİ Parti Çorlu İlçe Kongresi’nde, ilçe başkanlığı görevine yeniden seçilen Mehmet İlker Atasever de bir konuşma yaptı. İlçe Başkanı Atasever, “Varlığını, canını, kanını Türk varlığına armağan eden şehitlerimize, Allah rahmet eylesin. İYİ’ler Hareketi’ne gönül vermiş olanlarla kongremizi yapıyoruz. 2023 yılında Meral Akşener’i, ilk kadın Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz. Benim siyasete girme sebeplerinden bir tanesi budur. Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz! Ben özellikle gençlerimize, eşim ve aileme teşekkür ediyorum. Seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Allah, hepimizin yardımcısı olsun.” dedi.

LİSTEDE KİMLER VAR?

Mehmet İlker Atasever başkanlığında oluşan 35 kişilik İYİ Parti Çorlu İlçe Teşkilatı Asil Yönetim Kurulu’nda, şu isimler yer alıyor; Adnan Dündar, Ahmet Dursun, Alihan Karakaya, Aysel Altındiş, Aytaç Ersoy, Ecem Demirel Kızılarslan, Erdinç Yangöz, Filiz Kalafatoğlu, Filiz Kılınç, Hakan Şen, Haluk Kaya, İsmail İlhan, İzzet Okumuş, Kıvanç Şafak, Mehmet Emin Topçu, Mehmet İldeniz, Mehmet Lale, Murat Ertan, Naim Büyükduman, Nesrin Orman, Nihan Zafer Cebeci, Nil Sinem Tektaş, Nurcan Kapdağlı, Nurettin Küp, Ömer Açıl, Özlem Elverdi, Rafi Yıldızgöçer, Recep Değirmencioğlu, Sefer Çağrı Engin, Şadiye Karataş, Tansu Ertuna, Yalçın Taş, Yasemin Ay Yüksel ve Zeki Nardemir.
Editör : Tuğberk Erdem
1727 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu