Çarşıda, Pazarda, Markette “Seç Al” Dönemi Sona Erdi
reklam
14 Nisan 2020
Çarşıda, Pazarda, Markette “Seç Al” Dönemi Sona Erdi

Çarşıda, Pazarda, Markette “Seç Al” Dönemi Sona Erdi

Koronavirüs ile mücadele kapsamında harekete geçen Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü, pazar yerlerinde ambalajsız yaş sebze ve meyvelerin tüketiciler tarafından seçilerek alınmasını yasakladı. Uygulama, market ve manavları da kapsıyor.

Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında market, manav ve pazar yerlerinde yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce seçilemeden satışına geçilmesinin ardından “Seç Al” dönemi sona erdi.

UYMAYANLARA CEZA KESİLECEK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve kapalı pazar yerinde pazarcı esnafına ve vatandaşlara yönelik ilan çalışması gerçekleştiren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Dünya genelinde insan hayatını tehdit eden, Dünya Sağlık Örgütü tarafında pandemi (küresel salgın) olarak nitelendirilen Koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadele amacıyla, Ticaret Bakanlığı tarafından, yaş sebze ve meyvelerin toptan ve perakende satışına yönelik bir takım tedbirler alındı. Tedbirler kapsamında, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla market, manav ve pazar yerlerinde ambalajsız satılan yaş sebze ve meyveler tüketicilerce seçilmeden, satıcılarca gerekli hijyen koşullarına dikkat edilerek satışa sunulacak. Yine Belediye ekiplerimizce pazar yerleri ile toptancı hallerinde dezenfeksiyon çalışmaları ihmal edilmeyecek, gerekli ve yeterli hijyen önlemleri alınarak pazar yerlerinde pazarcı esnafları tarafından tezgâh aralıkları mümkün olduğunca geniş tutulacak, tezgâh aralarında geçiş yerlerinde sıkışıklığa neden olacak kasa ve ambalajlar bulundurulmayacak. Pazar yerleri, toptancı halleri ve diğer satış yerlerinde çalışan ve görev yapan herkes uygun özellikli eldiven kullanacak ve hijyen kurallarına uygun davranacak. Kurallara uyulmaması durumunda 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun’un 14’üncü Maddesi’nin 1’inci Fıkrası’nda yer verilen müeyyideler kapsamında cezai işlem uygulanacak.” dedi.

ÖNEMLİ OLAN TOPLUM SAĞLIĞI

Hem esnafların hem de vatandaşların kurallara riayet etmesinin çok önemli bir husus olduğunu belirten Sarıkurt, “Bu zor süreçte, Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz esnaflarımızın ve halkımızın bilinçlenmesi ve doğru bilgiye ulaşabilmesi için elinden gelen tüm çabayı sarf edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Burada önemli olan, toplumun sağlığıdır. Ve bizim Çorlu Belediyesi olarak bundan asla vazgeçmeye niyetimiz yoktur.” diye konuştu.

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar yerinden bulunan tüm esnafları tek tek dolaşarak ilgili yasa doğrultusunda hazırlanan ilanları dağıttı. Vatandaşların rahatlıkla görebileceği şekilde tezgâhlara yerleştirilen ilanlar konusunda bilgi veren ekipler, kendilerine yöneltilen soruları da yanıtladı.
Editör : Tuğberk Erdem
1001 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu