Kendi Maskelerini, Halk Eğitim Bünyesinde Üretecekler
reklam
14 Nisan 2020
Kendi Maskelerini, Halk Eğitim Bünyesinde Üretecekler

Kendi Maskelerini, Halk Eğitim Bünyesinde Üretecekler

Koronavirüs pandemi nedeniyle tedarikinde zorluk çekilen steril maske olayına el atan Süleymanpaşa Belediyesi, İlçe Halk Eğitim Merkezi çatısı altında, maske üretim merkezi kurdu. Maskeler, belediye çalışanlarına ve sağlık personeline dağıtılacak.

İlçe Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da desteklenen projeye ilişkin açıklamalarda bulunan ve İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde kurulan maske üretim merkezini yerinde inceleyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Koronavirüse önlem almak için, maske üretimi yapıyoruz. Bilindiği gibi piyasada çok maske var. Hijyenik olmayan sağlıksız maskeler de satılıyor. Daha da sıkıntılı tarafı; ‘Evet’ alalım dediğinizde, malzeme bulamıyorsunuz. Biz de en iyisi maskeleri kendimiz imal edelim dedik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile prototip çalışmamızı yaptık. İlgili arkadaşlarımız ve hocalarımız ile birlikte bugün itibari ile çalışmaya başladık. Allah nasip ederse, 3 katlı sağlıklı maskeler üreteceğiz. Bu akşam itibari ile standardı oturtup, talebe cevap verebilecek şekilde imalatı hızlandıracağız.” açıklamasında bulundu.

Sözlerine, maskelerin kullanım amaçlarına dikkat çekerek devam eden Yüksel, “Biz elimizden geleni yapıyoruz. Süleymanpaşa’da yaşayan hemşerilerimize, özellikle şunu söylemek istiyorum; maskeler hasta olan vatandaşlarımız içindir, sağlıklı olan vatandaşlarımız için değil! Hasta olan vatandaşlarımızın hastalığını dışarı yaymaması için kullanılmalıdır. Biz bunu hem dışarıda sürekli çalışmak zorunda olan personelimiz hem de hastanelerimizde görev yapan görevlilerimiz için planladık. İhtiyaç fazla olursa, vatandaşlarımıza da bunları verebiliriz. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1297 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu