Çorlu Belediyesi'ne Bağlı Ekipler, 7/24 Sahada Çalışıyor
reklam
14 Nisan 2020
Çorlu Belediyesi'ne Bağlı Ekipler, 7/24 Sahada Çalışıyor

Çorlu Belediyesi'ne Bağlı Ekipler, 7/24 Sahada Çalışıyor

Çorlu Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemine karşı yürütülen çalışmalara özverili bir şekilde devam ediyor. Bugüne kadar toplam 13 bin litre dezenfektan kullanan ekipler, 26 mahallenin tamamında çeşitli önlemler alıyor.

Koronavirüs (COVID-19)’ün yayılmasını önlemek ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla tedbirler alan Çorlu Belediyesi, dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Koronavirüs vakalarının ülkemizde görülmeye başladığı andan itibaren gerçekleştirdiği çalışmalara start veren ekipler, belirlenen program dâhilinde kamu binalarının, belediyeye ait tüm bina ve tesislerin, ibadet yerlerinin, park alanlarının, misafirhanelerin, öğrenci yurtlarının, spor tesislerinin, okulların, muhtarlık binalarının, sanayi sitelerinin, pazar yerlerinin, otogarın, huzurevinin ve içme suyunun sağlandığı su depolarının dezenfeksiyon işlemlerini düzenli olarak gerçekleştiriyor. Ayrıca toplu taşıma araçlarının bekleme durakları ve ana arterler gibi vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan alanlar da düzenli aralıklarla tekrar tekrar dezenfekte ediliyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandeminin önlenmesinde önemli rol üstleniyorlar.

13 BİN LİTRE DEZENFEKTAN KULLANILDI

Belediye ekipleri, ilçe genelindeki 26 mahallede de geniş kapsamlı çalışmalar gerçekleştiriyor. Okul binalarının çevreleri, vatandaşların sıklıkla kullandığı otobüs durakları, cadde ve bulvarlarda bulunan kaldırımlar ile park alanlarını belirli aralıklarla dezenfekte eden ekipler, tüm mahallelerdeki çöp konteynerlerini ve çevresini yıkayarak dezenfekte ediyor. Toplamda 13 bin litre dezenfektan kullanan ekipler, Koronavirüse karşı yürütülen çalışmalara aralıksız olarak devam ediyor.

ZABITA EKİPLERİNDEN SIKI DENETİM

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeler kapsamında çalışmalarını sürdüren Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise ilçede bulunan iş yerlerinin kapalı olup olmadıklarının düzenli olarak takibini gerçekleştiriyor. Hâlâ hizmet vermekte olan işletmeleri ziyaret eden ekipler, hem çalışanları hem de vatandaşların koruyucu amaçlı tedbirler konusunda bilgilendirerek sosyal mesafelerin korunmasına dair broşür ve yapışkanlı etiketler dağıtıyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu kapalı pazar yerlerinde sıkı önlemler alan ve pazar yeri girişlerine dezenfektan yerleştiren ekipler, esnaflara ve vatandaşlara koruyucu maske ile eldiven dağıtıyor. Ekipler, sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş ve üstü vatandaşları uyararak, evlerine dönmeleri konusunda da yardımcı oluyor.

SOKAKTAKİ DOSTLARIMIZ DA UNUTULMADI

Ekipler, sokakta yaşayan can dostlarımızı da unutmadı. Sokak hayvanlarını düzenli olarak besleyen duyarlı vatandaşların alınan tedbirler sebebiyle evlerinde kalmaları ve hayvanlara verilmek üzere yemek bağışlayan işletmelerin kapalı olmasından dolayı beslenemeyen sokak hayvanları, zabıta ekiplerince beslendi.

TÜM ÇALIŞANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gerçekleştirdikleri özverili çalışmaları dolayısıyla belediye personeline teşekkür eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Belediyemizde ve kentimizde görev yapmakta olan dezenfeksiyon ekiplerimiz başta olmak üzere, bu zorlu süreçte hizmetlerimizin aksamaması için emek harcayan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Zor zamanları birlikte atlatacağımıza inanıyorum. Çorlu halkı olarak evlerimizde kalmaya gayret ederek dayanışma örneği sergileyen her vatandaşımızla gurur duyuyorum.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1321 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu