Çiftlikönü Mahallesi, Yaşam ve Cazibe Merkezi Olacak
reklam
17 Nisan 2020
Çiftlikönü Mahallesi, Yaşam ve Cazibe Merkezi Olacak

Çiftlikönü Mahallesi, Yaşam ve Cazibe Merkezi Olacak

Süleymanpaşa Belediyesi, ilçedeki mahalleleri yaşam ve cazibe merkezi haline getirmek için hazırladığı proje kapsamında harekete geçti. 29 mahallenin her birini ayrı ayrı kapsayacak olan projenin ilk adımı, Çiflikönü Mahallesi’nde atıldı.

İçerisinde kişisel gelişim, eğitim ve sanat kurslarının yer alacağı, çocukların ve gençlerin faydalanacağı sportif alanların olduğu yaşam merkezleri kurmak için kolları sıvayan Süleymanpaşa Belediyesi, çalışmalarına başladı.

ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

Önümüzdeki günlerde ihalesine çıkılacak ve Çiftlikönü Mahallesi’nde oluşturulacak Mahalle Konağı ve Spor Kompleksi ile ilgili açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Eski adıyla Gündoğdu Mahallesi, yeni ismi ile Çiftlikönü Mahallesi (İsmail Yazıcı Mevkii)’ne yapacağımız Mahalle Konağı ve Spor Kompleksi ihalesine, önümüzdeki günlerde çıkıyoruz. Şimdiden tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun.” dedi.

HALKIN TAMAMI FAYDALANABİLECEK

Sözlerine, projenin detaylarını açıklayarak devam eden Başkan Yüksel, “Mahalle konaklarımızın amacı, bulundukları mahalleri sosyal yaşam merkezi haline getirmektir. Özellikle spor sahalarımız ile gençlerimiz enerjilerini doğru bir şekilde kullanarak, arkadaşlıklarını pekiştirebilecekler. Sosyal faaliyetler sayesinde yeteneklerini arttırarak, gelişimlerini hızlandırabilecekler. Mahalle konaklarımız, başta kadınlarımız olmak üzere, mahalle sakinlerimizin faydalanabilecekleri, birlik ve beraberliklerini arttırabilecekleri yeni bir mahalle kültürü yaratacak. Mahalle sakinlerimizin her yaş grubunun faydalanabileceği kişisel gelişim kurslarımız ile sosyal gelişimlerini hızlandıracağız.” diye konuştu.

ÇOK AMAÇLI SALONLAR ÖNEMLİ

Mahalle konağının içindeki çok amaçlı salonların önemine de değinen Yüksel, “Mahalle konağımızın içinde yer alan çok amaçlı salonlar ile mahalledeki kadınlarımız kendi arasında, kendi etkinliklerini yapabilecekler. Çocukları için doğum günleri düzenleyip sünnet merasimleri, toplantılar organize ederek hayata dâhil olacaklar. İsteyen taziyelerini de çok amaçlı salonlarda yaparak, dua ve ikramlar ile misafirlerini ağırlayabilecek.” dedi.

İHALESİ 1,5 AYDA TAMAMLANACAK

Mahalle konaklarının ve spor merkezlerinin, 29 mahallede de hizmet vereceğini söyleyen Yüksel, “1,5 ay içerisinde birçok mahallemizde, 29 spor sahası ve eklentilerinin ihalesine çıkmış olacağız. İnanıyorum ki bu yılsonu itibari ile Süleymanpaşa, birçok branşta sporun merkezi olacak.” diye konuştu.

İKİSİ DE 220 M² OLACAK

Toplam 220 m² alana kurulacak mahalle konağında 85 m²’lik taziye evi de yer alacak. 10 m²’lik ikram mutfağının da bulunacağı taziye evinin yanı sıra, 30’ar kişilik 2 adet 35 m²’lik çok amaçlı salon, mutfak ve yönetim odası da mahalle sakinlerine hizmet verecek. Toplam 220 m² alana kurulacak spor tesisinin içerisinde ise 70 m²’lik kafeterya, mutfak, engelli tuvaletleri, revir, antrenör odası ve 4 adet soyunma odası yer alacak.
Editör : Tuğberk Erdem
1021 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu