Uzun Bir Aranın Ardından Çorlu, Çocuk Sesleriyle Şenlendi
reklam
07 Haziran 2020
Uzun Bir Aranın Ardından Çorlu, Çocuk Sesleriyle Şenlendi

Uzun Bir Aranın Ardından Çorlu, Çocuk Sesleriyle Şenlendi

Koronavirüs salgını dolayısıyla ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağı dâhilinde evlerinde kalan çocuklar, alınan karar doğrultusunda 4 saatliğine dışarı çıktı. 0-14 yaş arası çocuklar, parklarda ve Cumhuriyet Meydanı’nda dilediğince eğlendi.

Ülkemizde Koronavirüs (COVID-19) salgınının görülmeye başladığı andan itibaren pek çok önlem alındı. Önlemlere ek olarak 20 yaş altındaki çocuk ve gençlere sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Normalleşme süreci dâhilinde 0-14 yaş grubunda olan çocukların, 13 Mayıs Çarşamba günü 11.00-15.00 saatleri arasında dışarı çıkabilmelerine izin verildi. Çocukların parklarda sosyal mesafeye uyarak gönüllerince eğlenebilmesi için Çorlu Belediyesi’ne bağlı ekipler parkları, oyun gruplarını ve bankları dezenfekte etti. Hem çocukların hem de ailelerinin sağlık ve güven içerisinde olabilmesi için çalışan belediye ekipleri, özel solüsyonlarla dezenfeksiyon çalışmalarını gerçekleştirdi.

ÇOCUKLARIN MUTLULUĞUNU PAYLAŞIYORUZ

13 Mayıs Çarşamba günü saatler 11.00’i gösterdiğinde, sokaklarda ve parklarda çocuk sesleri yankılandı. Ailelerinin eşlik ettiği çocuklar maskelerini takarak dilediğince eğlendi. Cumhuriyet Meydanı’nı kahkahalarıyla çınlatan çocuklar, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un yanlarına gelmesiyle büyük bir sevinç gösterisi sergilediler. Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum ve Zabıta Müdürlüğü görevlileriyle birlikte çocuklara balon ve gofret dağıtan Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çocuklarımızın neşesini ve mutluluğunu paylaşıyoruz.” dedi.

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK

Başkan Sarıkurt, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında başlatılan sokağa çıkma yasağı sebebiyle, çocuklarımız bir süredir evlerindeydi. Onları dışarıda görmek, hepimizi çok mutlu etti. Bir nebze de olsa çocuklarımızın mutluluğunu paylaşalım dedik ve onlara balonlar dağıttık. Gözlerindeki sevince ve heyecana ortak olduk. Bir gün öncesinden kentimizdeki tüm parkları ve oyun gruplarının dezenfeksiyonunu gerçekleştirdik. Çocuklarımız gönül rahatlığıyla oynayabilsin, eğlenebilsin diye ekiplerimiz büyük bir titizlikle çalışmalarını gerçekleştirdi. Tehlikenin tamamen ortadan kalktığı, mutlu günlerde vatandaşlarımızla Çorlu sokaklarında bir araya gelebilmeyi umuyoruz.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
976 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu