5 Yıldır Sürdürülen Mera Islah Projesi Devam Ediyor
reklam
07 Haziran 2020
5 Yıldır Sürdürülen Mera Islah Projesi Devam Ediyor

5 Yıldır Sürdürülen Mera Islah Projesi Devam Ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıldır sürdürülen, Türkiye genelinde kabul gören ve örnek alınan Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında gübre atılan mahallelerdeki meralarda Mayıs ayı ile birlikte hayvanlar otlatılmaya başlandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıldır sürdürülen ve bu süreçte 114 mahalleye ulaşan Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli teknik personeller tarafından Süleymanpaşa İlçesi Osmanlı Mahallesi ve Yağcı Mahallesi’nde yapılan incelemeler sonrasında, önceki yıllara göre ciddi oranda ot artışı sağlandığı tespit edildi. Çalışmalardan son derece memnun olduklarını dile getiren mahalle muhtarları ve hayvan yetiştiricileri, projenin faydalarının net bir şekilde görüldüğünü, bunun et ve süt olarak üretime mutlak süratle yansıyacağını ifade ettiler.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, tarım ve hayvancılık konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Mera İyileştirme ve Yönetimi Projemiz, meyvelerini vermeye başladı. Üreticilerimiz, meralarda hayvanlarını otlatmaya başladı. Bu durum et ve süt olarak üretime yansıyacak. Üreticilerimizin her zaman yanındayız ve bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Tarım ve hayvancılık alanında yaptığı çalışmalar kapsamında kırsal mahallelerin kalkınması konusunda verdiği desteklerle örnek bir belediyecilik sergileyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, “Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi” kapsamında, Şubat ayı içerisinde 17 kırsal mahallede toplam 115 bin kg 20*20*0 kompoze gübre uygulaması gerçekleştirmişti.
Editör : Tuğberk Erdem
964 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu