Süleymanpaşa Aşevi, Yeni Binasında Hizmete Başladı
reklam
07 Haziran 2020
Süleymanpaşa Aşevi, Yeni Binasında Hizmete Başladı

Süleymanpaşa Aşevi, Yeni Binasında Hizmete Başladı

Önemli bir yatırımı daha ilçeye kazandıran Süleymanpaşa Belediyesi, günlük 5 bin kişilik üretim kapasitesine sahip Aşevi ile Hayır Çarşısı’nı hizmete sundu. 100’üncü Yıl Mahallesi’nde inşa edilen yapı, 60 gün gibi oldukça kısa bir sürede tamamlandı.

Süleymanpaşa Belediyesi, önemli bir yatırımı daha ilçeye kazandırdı. Eski aşevi binasının fiziki koşullarının yetersiz olması ve belediyeye olan kira yükü nedeniyle harekete geçen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, 100’üncü Yıl Mahallesi’ndeki yeni aşevi binasının yapımı için düğmeye bastı. Sadece 60 gün gibi oldukça kısa bir sürede tamamlanan aşevi ve hayır çarşısı, yeni yerine taşınarak hizmet vermeye başladı. Yeni tip Koronavirüs (COVID-19) salgını öncesinde her gün ihtiyaç sahibi 800 kişinin evine sıcak yemek servisi yapan Süleymanpaşa Belediyesi Aşevi, salgınla birlikte sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş üzeri vatandaşlarla birlikte bu sayıyı bin 600’e çıkarmıştı.

2 AY İÇERİSİNDE TAMAMLANDI

Günlük 5 bin kişilik sıcak yemek üretme kapasitesine sahip olan yeni aşevi tesisleri ile ilgili olarak bilgilendirmede bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Salgın tedbirlerinin yoğun olarak uygulandığı bu süreçte, 2 ay gibi kısa bir sürede yapımını tamamladığımız 5 bin kişilik üretim kapasiteli aşevi ile hayır çarşısı binalarımızı, çok şükür hizmete açtık. Aşevinin eski binası yetersizdi ve çalışma koşulları çok iyi değildi. Ayrıca çevresinde depo olarak kullandığımız yerlerle birlikte, aylık 25 bin lira civarında kira ödememiz bulunuyordu. Yeni aşevi ve hayır çarşımız ile hem modern bir binaya kavuştuk hem de kendi binamızda hizmet verdiğimiz için kira giderlerimizde her ay 25 bin liralık azalma sağlamış olduk.” dedi.

ÜRETİM KAPASİTESİ 2 KATINA ÇIKTI

Koronavirüs (COVID-19) salgını döneminde aşevinin üretim kapasitesini 2 katına çıkarmak durumunda kaldıklarını ifade eden Başkan Yüksel, “İhtiyaç sahibi yaklaşık 800 vatandaşımıza günlük olarak sunduğumuz sıcak yemek hizmetimizi, Koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkamayan yaşlı vatandaşlarımızı da kapsayacak şekilde düzenleyerek bin 600’e çıkardık. Şimdi, aynı yerleşke içinde şehrimize kazandırdığımız hayır çarşımızı, Ramazan Bayramı’nda çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere donatıyoruz. Şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1041 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu