Yenilenen Antika Traktör, Meydandaki Yerini Aldı
reklam
10 Haziran 2020
Yenilenen Antika Traktör, Meydandaki Yerini Aldı

Yenilenen Antika Traktör, Meydandaki Yerini Aldı

Tekirdağ’ın köklü ailelerinden Karaevli Ailesi’nden teslim alınarak Fen İşleri Müdürlüğü tarafından tamamen yenilenen antika traktör, 100’üncü Yıl Mahallesi’nde yer alan ve merhum Ahmet Karaevli’nin adının yaşatılacağı meydana yerleştirildi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in girişimleri ile Tekirdağ’ın köklü ailelerinden Karaevli Ailesi’nden teslim alınarak Fen İşleri Müdürlüğü tarafından tamamen yenilenen antika traktör, 100’üncü Yıl Mahallesi’ndeki Adnan Kahveci Caddesi ile Yeni Sanayi Caddesi’nin kesiştiği ve merhum Ahmet Karaevli’nin adının yaşatılacağı meydana yerleştirildi.

Cumhuriyet dönemine ait traktör, orijinal parçaları korunarak ve aslına sadık kalınarak restore edildi. Restorasyon sonrası 100’üncü Yıl Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi ile Yeni Sanayi Caddesi’nin kesiştiği kavşağına yerleştirilen traktör, özel platform üzerinde sergilenmeye başladı.

Traktörün Süleymanpaşa’ya kazandırılmasını sağlayan Tarık Karaevli’ye teşekkür eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Antika traktörü bilenler, hatırlayacaktır. Fen İşleri Müdürlüğü’müzün Kademe Birimi’nde, geçtiğimiz günlerde başlayan restorasyon çalışmaları tamamlandı. Orijinaline uygun olarak yenilediğimiz antika traktörümüzü, 100’üncü Yıl Mahallemizde Adnan Kahveci Caddesi ile Yeni Sanayi Caddesi’nin kesiştiği ve merhum Ahmet Karaevli’nin adını yaşatacağımız meydanda sergilemeye başladık. Özel platform üzerine oturttuğumuz antika eser, tamamlanan çevre düzenlemesiyle birlikte daha da güzel bir görünüm kazandı. Bu tarihi ve kıymetli değeri şehrimize kazandırmamıza vesile olan Tarık Karaevli’ye, hemşehrilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1133 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu