Rekor Yağışlar, Çorlu'daki Günlük Hayatı Felç Etti
reklam
12 Ağustos 2020
Rekor Yağışlar, Çorlu'daki Günlük Hayatı Felç Etti

Rekor Yağışlar, Çorlu'daki Günlük Hayatı Felç Etti

Tüm ülkede etkisini gösteren şiddetli sağanak, Çorlu’daki günlük hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yoğun yağış nedeniyle çukur alanlarda biriken su kütleleri kanallar şehri Venedik’i aratmazken, trafikte seyir halinde olan birçok araç da mahsur kaldı.

Tüm ülkede etkisini gösteren şiddetli sağanak, Çorlu’daki günlük hayatı da felç etti. Yaklaşık 1-2 saatlik sürelerde yağan sağanak ve dolu nedeniyle yaşanan sel ve taşkınlar, hem kentsel hem de tarımsal hayatta derin izler bıraktı. Trafikte seyir halinde olan birçok araç suya gömülürken, kırsal mahallelerdeki ekili araziler de zarar gördü.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgileri değerlendiren Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, “Ülkemizde birçok noktada meydana gelen yoğun yağışlar, Çorlu’muzda da gerçekleşti. Çorlu’muzun yıllık yağış ortalaması yaklaşık 550 milimetredir. Ancak sadece 55 günlük süreçte metrekareye 230 kg yağış düşmüş olup, bu da yıllık toplam yağışın yarısından fazladır. Çorlu’nun Mayıs ayı yağış ortalaması metrekareye 45 kilogram iken 2020 Mayıs ayında 112 kilogram yağış alarak, yaklaşık 3 katı daha fazla oranda gerçekleşmiş durumda. Yine Haziran ayı yağış ortalamamız 40 kilogram iken 2020’de 25 Haziran tarihine kadar 105 kilogram yağış düşmüştür. Haziran ayında da yine yaklaşık 3 katı daha fazla yağış almış olan şehrimizde, bu yağışlar tüm güne dağılmış yağışlar da değildir. Gün içinde yaklaşık 1-2'lik sürelerde yoğun sağanaklar şeklinde görülen bu şiddetli yağışların olumsuz sonuçları hem tarımsal hem de şehircilik anlamında olumsuzluklar yaratmıştır.” dedi.

SAĞANAK YAĞIŞ ÇALIŞMALARI DA ETKİLEDİ

Yaptığı açıklamalara devam eden Tunçcan, “Ülkemizin birçok noktasında afete dönüşen yoğun yağışlar, Çorlu’muzda Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleştirmeyi planladığımız asfalt ve yol çalışması gibi birçok faaliyetimizin aksamasına neden oldu. Öyle ki Jet Çözüm Ekibi’mizin vatandaşlarımızdan gelen taleplere yönelik çözüm süreçleri de yoğun yağışlar nedeniyle zaman zaman ertelendi. Yoğun yağış ile birlikte şehrimizin muhtelif noktalarındaki yollarda bozulmaların meydana geldiğini de tespit ettik.” diye konuştu.

Öte yandan Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Tunçcan, en kısa sürede yağışların sona ermesini fırsat bilerek kaybedilen zamanın telafi edileceğini ve çalışmaların hızlıca tamamlanacağını söyledi.
Editör : Tuğberk Erdem
961 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu