Süleymanpaşa'daki Hüseyin Pehlivan Anıtı Bakıma Alındı
reklam
12 Ağustos 2020
Süleymanpaşa'daki Hüseyin Pehlivan Anıtı Bakıma Alındı

Süleymanpaşa'daki Hüseyin Pehlivan Anıtı Bakıma Alındı

Süleymanpaşa’nın turizm potansiyelini arttırmaya yönelik çalışmalara imza atan Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ tarihinin en önemli simalarından biri olan Hüseyin Pehlivan’ın şehrin girişinde bulunan anıtında yenileme çalışmaları başlattı.

Geçtiğimiz günlerde şehir merkezinin girişinde yer alan ve ziyaretçileri karşılayan Cumhuriyet Meydanı’nı baştan aşağı yenileyen Süleymanpaşa Belediyesi, şehrin simge isimlerinden biri olan Kırkpınar Başpehlivanı Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan Anıtı’nda da düzenleme çalışmaları başlattı. Meydan düzenlemesi kapsamında anıtın önünü kapatan palmiye ağaçlarının yeri değiştirilerek daha görünür hale gelmesi sağlanmıştı. Bunun yanı sıra anıtın yıpranan ve bakımsız kalan kaidesinin bakımı ile okunmaz hale gelen kitabesinin yenilenmesi işlemleri de Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Yağlı ve serbest güreşteki başarılarıyla dünyanın ‘Yenilmez Pehlivan’ olarak tanıdığı, 8 yıl Kırkpınar Başpehlivanlığı yapan, uluslararası müsabakalarda rakiplerini dakikalar içinde tuş eden, gazozu hiç sevmemesi dolayısıyla, en önemli turnuvalarda kendisine anlaşma teklif edenlere ‘Ben anlamam arkadaş! Kaybeden gazoz içer!’ diyerek meydan okuyan, şehrimizin yetiştirdiği, ata sporumuzun gururu Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan’ın dillere destan güreş tutkusunu ve başarılarını bilmeyen yoktur. Süleymanpaşa’mızda bulunan Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan Anıtı’nı, şehrimize ve merhum pehlivanımızın aziz hatırasına yakışır bir duruma getirmek üzere yeniliyoruz. Anıtın mermer sütunları ile kirlenmiş yüzeylerini temizledik. Tamir ve tadilat gerektiren yerleri onardık. Yıllar içinde solan ve bozulan kitabesini de yeniledikten sonra, anıtımıza yeni bir görünüm kazandırmış olacağız. Şehrin girişinde ziyaretçilerimize adeta ‘Hoş geldiniz’ diyen Hüseyin Pehlivan Anıtı’mızı hak ettiği görünüme kavuşturarak, sembol isimlerimizden birine gereken hürmeti göstermiş olacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
965 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu