Pandemi Dolayısıyla Zorlanan Vatandaşa Psikososyal Destek
reklam
12 Ağustos 2020
Pandemi Dolayısıyla Zorlanan Vatandaşa Psikososyal Destek

Pandemi Dolayısıyla Zorlanan Vatandaşa Psikososyal Destek

İnsan odaklı bir yönetim anlayışıyla hizmet veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yeni tip Koronavirüs salgını sürecinde maddi ve manevi olarak zor bir dönemden geçen vatandaşlara yönelik uzman psikologlar aracılığıyla psikososyal destek verdi.

Bir yandan belediyecilik hizmetlerini sürdürürken bir yandan da Koronavirüs salgınıyla etkin bir şekilde mücadele eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, salgının vatandaşlar üzerinde oluşturduğu olumsuz psikolojik etkileri ortadan kaldırmak amacıyla psikososyal destek programı düzenledi. Bu kapsamda Çorlu, Süleymanpaşa ve Çerkezköy ilçelerinde bulunan Kadın Danışma Merkezleri’nde görev yapan uzman psikologlar, telefon aracılığıyla 2 bin 824 vatandaşa psikososyal destek hizmeti verdi. Büyük ilgi gören bu hizmet, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Koronavirüsle mücadele sürecinde sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak zor durumdaki vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Bu zorlu sürecin sebep olduğu olumsuz psikolojik etkileri azaltabilmek amacıyla Kadın Danışma Merkezleri’mizde vatandaşlarımıza psikososyal destek sağlıyoruz. Halkımızla, birlik ve beraberlik içerisinde bu zorlu süreci aşacağız.” dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle telefon üzerinden verilen psikososyal destek hizmeti, 01 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezleri’nde görevli uzman psikologlar tarafından yüz yüze görüşme yöntemiyle de verilecek.
Editör : Tuğberk Erdem
930 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu