Çorlu’daki Yatırım Maliyeti, 50 Milyon TL’yi Bulacak
reklam
12 Ağustos 2020
Çorlu’daki Yatırım Maliyeti, 50 Milyon TL’yi Bulacak

Çorlu’daki Yatırım Maliyeti, 50 Milyon TL’yi Bulacak

Üstyapı yatırımlarını aralıksız sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu’nun ulaşım damarlarını açmaya devam ediyor. İhale süreçleri devam eden çalışmaların da bitmesiyle birlikte yapılan yatırımların toplam maliyeti 50 milyon TL’ye ulaşacak.

2014 yılından bu yana Çorlu İlçesi’nde bulunan İsmetpaşa Caddesi, Çamlıbel Caddesi, Eski Bağlar Caddesi ve Adnan Doğu Bulvarı ile Türkgücü, Önerler ve Sarılar mahallelerinde yol bakım, onarım ve yapım çalışmaları gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi; toplam180 bin m² sıcak asfalt, 335 bin m² silindirle sıkıştırılmış beton (SSB), 344 bin m² sathi kaplama (soğuk asfalt) olmak üzere toplam 859 bin m² yol çalışması gerçekleştirdi. Ayrıca 50 bin m² kaldırım yapıldı. Söz konusu üstyapı yatırımlarının maliyeti, 32 milyon TL olarak gerçekleşti.

18 MİLYON TL’LİK YENİ YATIRIM

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın 2020 Yılı Yatırım Programı kapsamında Çorlu İlçesi Orion Kavşağı düzenleme çalışması, Ali Osman Çelebi Bulvarı ve Cemal Gürsel Caddesi’nin projelendirme çalışmaları yapıldı ve ihale süreçleri başlatıldı. Öte yandan Türkgücü ve Şahbaz yolları projelendirme çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaların yaklaşık 18 milyon TL maliyetle tamamlanması öngörülüyor. İhale süreçleri devam eden çalışmaların da tamamlanmasıyla Çorlu İlçesi’ndeki yatırımların toplam maliyeti 50 milyon TL’ye ulaşmış olacak.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK ÖNEMLİ PROJE

İmar planı çalışmaları, kamulaştırması ve projesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Emlak Konutları Köprüsü’nün inşaat çalışmaları, Karayolları 1’inci Bölge Müdürlüğü’nce sürdürülüyor. Hâlihazırda kullanılmakta olan mevcut köprüde Orion Kavşağı’ndan Dumlupınar Caddesi’ne, oradan da mevcut Emlak Konutları Köprüsü’ne kadar olan güzergâhta geçişler tek bir yol şeridinden sağlanıyor. Yapılmakta olan yeni köprünün hizmete girmesiyle 2 gidiş-2 geliş olmak üzere vatandaşlara daha konforlu bir ulaşım imkânı sağlanacak. Ayrıca köprünün Çevre Yoluna, Edirne ve İstanbul yönlerine bağlantısının yapılmasıyla birlikte trafik akışında büyük rahatlama yaşanacak.

ULAŞIM AĞINI GENİŞLETİYORUZ

Çorlu ilçesinde gerçekleştirilen ve devam eden üstyapı yatırımlarıyla ilgili olarak bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Gelişmiş sanayisi, güçlü ekonomisi ve ticari alanlarıyla cazibe merkezi haline gelen ve hızla büyüyen Çorlu’da, ulaşım ağını daha da geliştirmek ve trafiği rahatlamak adına 2014 yılından bu yana hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Yol yapım çalışmalarımızda, büyük bir mesafe kat ettik. Çorlu şehir içi trafiğini rahatlatacak olan Emlak Konutları Köprüsü’nün yapımı da devam ediyor. 2020 Yılı Yatırım Programı’mız kapsamında gerçekleştireceğimiz çalışmalarla birlikte Çorlu İlçesi’ndeki üstyapı yatırımlarımızın maliyeti 50 milyon TL’ye ulaşmış olacak. Tüm bu hizmetlerimizin, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
945 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu