Uzun Bir Sürenin Ardından İlk Kez Toplandı
reklam
12 Ağustos 2020
Uzun Bir Sürenin Ardından İlk Kez Toplandı

Uzun Bir Sürenin Ardından İlk Kez Toplandı

Çorlu Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde yapılan ve 2 farklı oturum halinde gerçekleştirilen meclis toplantısında, gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlandı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgını dolayısıyla alınan önlemler kapsamında uzunca süredir gerçekleştirilemeyen meclis toplantıları, normalleşme sürecine girilmesinin ardından yeniden yapılmaya başlandı. Çorlu Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Gündemi’ne geçilmeden önce Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu’da belediye ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Meclis’e bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunda alınan kararlar, şu şekilde sıralanıyor:

-Encümen Üyelikleri’ne Turgay Kumlu, Oya Asıl Güney ve Erdinç Özkan oy çokluğuyla seçildi.

-İmar Komisyonu kurularak üyeliklere Bilgehan Çağlar, Kemal Ergin, Cihan Kaygusuzoğlu, Ateş Akdere ve Vijdan Yılmaz oy birliğiyle seçildi.

-Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelikleri’ne Değer Kara, Adviye İşbuyuran, Öner Tekin, Mustafa Eryılmaz ve İsmail Güleroğlu oy birliğiyle seçildi.

-İçişleri Komisyonu kurularak üyeliklere Oya Asıl Güney, Fahri Sangdıç, Hatice Temel, Cüneyt Ergün ve Mustafa Keskin oy birliğiyle seçildi.

-Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyelikleri’ne Mert Yılmaz, İsmail Akar, Seniha Merve Öztürk, Bilgin İnceoğlu ve Polat Türkoğlu oy birliğiyle seçildi.

-Ulaşım Komisyonu Üyelikleri’ne Erdinç Özkan, Sait Ali Küçük, Turgay Kumlu, Gökhan Tunalı ve Cüneyt Ergün oy birliğiyle seçildi.

-Çevre ve Sağlık Komisyonu kurularak üyeliklerine Muzaffer Birdal, Bilun Karaevli Ertok, Alev Türk, Muhammet Emin Gülbaba ve Medet Çağlayan Erel oy birliğiyle seçildi.

-Kadın Dayanışma ve Destekleme Komisyonu Üyelikleri’ne Seniha Merve Öztürk, Hatice Temel ve Vijdan Yılmaz oy birliğiyle seçildi.

-Sosyal Etkinlikler ve STK’lar Komisyonu Üyelikleri’ne Mert Yılmaz, İsmail Akar, Seniha Merve Öztürk, Nazmi Yamanoğlu ve Polat Türkoğlu oy birliğiyle seçildi.

-Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu Üyelikleri’ne Mert Yılmaz, Kemal Ergin, Engin Akın, Ateş Akdere ve Polat Türkoğlu oy birliğiyle seçildi.

-Denetim Komisyonu Raporu, Meclis Üyesi Değer Kara tarafından okunarak Meclis’in bilgisine sunuldu.

-2019 Yılı Faaliyet Raporu’nun 22 Haziran 2020 Pazartesi günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek Çorlu Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2’nci Oturumu’nda görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

-2019 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı’nın görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

2’NCİ OTURUM 22 HAZİRAN’DA YAPILDI

Çorlu Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2’nci oturumu, 22 Haziran 2020 Pazartesi günü gerçekleştirildi. Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde yapılan ve saat 14.00’da başlayan oturumda alınan kararlar, şu şekilde sıralanıyor:

-2019 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

-Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Yardım Yönetmeliği’nin görüşülmek üzere İçişleri Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

-Kadro ve derece değişiklikleri görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

-Banka ATM ünite yerlerinin kiralanması konusunun görüşülerek 5 yıllığına kiralanmasına oy birliğiyle karar verildi. Yerlerin belirlenmesi konusunun ise görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

-Türkgücü Mahallesi’nde 11, Muhittin Mahallesi’nde 1 adet taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmek üzere Maliye Hazinesi adına devir ve tescil talebinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

-Mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait olan Kemalettin Mahallesi’ndeki bir parselin İmar Affı kapsamında satışının görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

-Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere 1 adet 1,5 m³ Hidrostatik Yol Süpürme Aracı alımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan nakdi para yardım talep edilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

-Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere 1 adet 7 m³ Yol Süpürme Aracı alımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan nakdi para yardım talep edilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

-Şeyhsinan Mahallesi’nde bulunan Arpalık 2’nci Sokak’ın Atatürk Bulvarı ile Ruşenler Sokak arasında kalan kısmın adının Şehit Birhan Er Sokak olarak, Atatürk Bulvarı ile Eski Tekirdağ Caddesi arasında kalan kısmının adının ise Yadigâr Sokak olarak değiştirilmesini içeren İçişleri Komisyonu Raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

-Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 2 raporu Meclis Üyesi Öner Tekin tarafından Meclis’e okundu ve tek tek oylanarak oy birliğiyle kabul edildi.

-Plan değişiklikleri taleplerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

-Ek gündem maddesi olarak Meclis gündemine alınan, işletmelerin yaz-kış bahçeleri ile ilgili taleplerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
Editör : Tuğberk Erdem
906 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu