Çevre Mühendisleri Odası Trakya Bölge Temsilciliği Açıldı
reklam
20 Nisan 2012
Çevre Mühendisleri Odası Trakya Bölge Temsilciliği Açıldı

Çevre Mühendisleri Odası Trakya Bölge Temsilciliği Açıldı

TMMOB bünyesinde faaliyet gösterecek olan Çevre Mühendisleri Odası Trakya Bölge Temsilciliği, 14 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilen törenle açıldı. Bölge Temsilciliği’nin açılışını, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ceyhan yaptı.

Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) bünyesinde faaliyet gösterecek olan Çevre Mühendisleri Odası Trakya Bölge Temsilciliği, Vakıf İş Merkezi 5’inci katta bulunan bürosunda hizmet vermeye başladı.

14 Nisan Cumartesi günü saat 17.00’da gerçekleştirilen açılış töreninde bir konuşma yapan Çevre Mühendisleri Odası Trakya Bölge Temsilcisi Doğan Yıldırım, Trakya bölgesinde çevre sorunlarının had safhaya ulaştığını söyledi. Trakya bölgesinde; Oda örgütlülüğünün gelişmesi, mesleğin ve meslek mensuplarının sorunlarına dönük çözümsel faaliyetlerin arttırılması ve yörede yoğun olarak yaşanan çevre sorunlarına yönelik çözümlerin geliştirilmesi amacıyla temsilcilik oluşturduklarını ifade eden Doğan Yıldırım; “Odamız, sivil toplum kuruluşu vasfını taşıyor. Yöremizdeki toplumsal yaşamda meslektaşlarımızın da yerini alabilmesi için TMMOB bünyesinde Çevre Mühendisleri Odası Trakya Bölge Temsilciliği kuruldu” dedi.

Temsilciliğin etkinlik alanı olarak; Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinin belirlendiğini sözlerine ekleyen Yıldırım; “Temsilciliğimiz, bu bölgede çalışan çevre mühendislerinin ortak buluşma noktası olacaktır. Bölge temsilciliğimiz, iç eğitim programları ile bölgemizde çalışan çevre mühendisi meslektaşlarımızın mesleki bilgi birikimlerinin, paylaşımla üst seviyeye çıkmasını sağlarken toplumla iç içe olacak şekilde sosyal faaliyetlerin düzenlenmesine de yardımcı olacaktır. Doğayla uyum içerisinde yaşayan bireylerin yetiştirilmesi ve çevre bilincinin çocuk yaşlara indirilmesi amacıyla ilkokullara yönelik eğitim programlarının uygulanması, yerel basın ve sosyal medya ağlarının etkin bir şekilde kullanılarak, yöremizdeki çevre sorunlarının tartışılması için gerekli çalışmaların yapılması, öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Çevre sorunları konusunda yapılması gereken işlerin başında, bireylerin değil toplumun çıkarlarının ön plana çıkarılması, çevrenin ve ekolojinin daha az tüketildiği bir yaşam tarzının geliştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gelir. Çevre mühendisi meslektaşlarımızın; sivil toplum kuruluşlarında etkin görevler almalarını sağlayarak, bölgemizde yaşanan problemler konusunda etkin çözümler üretebilmelerini, İl ve ilçe koordinasyon kurullarında görevler alarak yöremizdeki problemlere çözümler sunmalarını ve çevre konusunda çıkarılacak yönetmeliklerin hazırlanmasında ve uygulanmasında görüş ve tecrübeleriyle aktif rol almalarını sağlamak, temel görevlerimiz arasında yer alacaktır. Temsilciliğimiz; Trakya bölgesinde bulunan İl Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri ile koordineli olarak çalışarak, çevreyle ilgili projelerde meslektaşlarımızın etkin rol oynamasını sağlamak amaçları doğrultusunda kurulmuş olup bu konularda çevre mühendisi arkadaşlarımızın etkin rol almaları gereklidir. Bu yönde Trakya Temsilciliğimizde oluşturulacak komisyonların kurulmasında ve bu komisyonların etkin çalışmasında, tüm meslektaşlarımızın yardım ve desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
2934 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu