Güvenlik Çalışanlarının Dertleri, Bir Türlü Bitmiyor
reklam
12 Ağustos 2020
Güvenlik Çalışanlarının Dertleri, Bir Türlü Bitmiyor

Güvenlik Çalışanlarının Dertleri, Bir Türlü Bitmiyor

Özel Güvenlik sektöründe çalışan binlerce personelin durumunun içler acısı olduğunu dile getiren Saadet Partisi (SP) Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Bilal Küçük, Özel Güvenlik Sertifikası yenileme ücretleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Özel Güvenlik Sertifikası yenileme ve ilk belge alımı sırasında talep edilen ücretlerin “harç” değil adeta “haraç” niteliğinde olduğunu söyleyen SP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Bilal Küçük, “Özel güvenlik sektöründe çalışan binlerce personelin dertleri bitmiyor. Özel Güvenlik çalışanlarımızın hali içler acısı bir durumda. Yenileme ve ilk belge alımındaki ücretler, ‘harç’ değil ‘haraç’ gibi. Gelelim bu konuda yapmış olduğumuz tespitlere… 5 yılda bir yapılan sertifika yenilemeleri, hem maddi hem de çalışılan iş yeriyle ilgili olarak problem oluşturuyor. Sertifika yenileme bedeli, bin Türk Lirası’nı buluyor. 8 günlük yenileme eğitimine katılma zorunluluğu var. Ki bu durum, çalışan açısından tamamen külfet ve eziyet! Devletin, Özel Güvenlik Sertifikası harcı için aldığı resmi rakam 904 Türk Lirası. Ayrıca bazı kamu kurumlarında çalışanlar, hala taşeron kadrosunda çalışıyor.” dedi.

Konuya ilişkin çözüm önerilerini de sıralayan Küçük, “Peki çözüm nedir? Hâlihazırda bir projede istihdam edilen, yani çalışır durumdaki güvenlik personeline belge yenileme zorunluluğu kaldırılmalı. Sektörde, kendi dalında yani güvenlik olarak çalışmayan personelin sertifikası yenilenmeli. Lakin her yenilemede alınan ücret kaldırılmalı. İlk belge alımındaki fahiş ücret, makul hale getirilmeli. Sektördeki, en azından kamudaki, taşeron çalışma tamamen ortadan kaldırılmalı.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
935 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu