Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Yeniden PM’de
reklam
12 Ağustos 2020
Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Yeniden PM’de

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Yeniden PM’de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin meclis organları ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı’ndaki görev değişimlerinin ardından kongrede yedek üye olarak seçilen CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Parti Meclisi’ne (PM) girdi.

CHP Grubu’nun 18 Haziran’da gerçekleşen meclis organları ve TBMM Başkanlık Divanı’nda görev alacak isimlere ilişkin seçimlerin ardından CHP Parti Meclisi de değişti. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili Sibel Özdemir’in TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevine seçilmesinin ardından boşalan PM asil üyeliği görevine başladı.

24’üncü, 25’inci, 26’ncı ve 27’nci dönemlerde Tekirdağ Milletvekili olan Yüceer, ayrıca 3 dönem CHP Parti Meclisi Üyeliği görevinde bulundu. Yüceer, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanvekilliği görevine de devam ediyor.

CHP Tüzüğü’nün 20’nci Maddesi 3’üncü Fıkrası’na göre; üyeliklerde boşalma olduğunda, cinsiyet ve gençlik kotası gözetilerek yedek üyeler sıra ile göreve getiriliyor. Tüzüğün 56’ncı Maddesi’ne göre de; milletvekili, il genel meclisi ve belediye meclisi adaylıklarında, parti meclisi seçiminde, il ve ilçe yönetim kurullarının seçiminde, il kongre delegeleri ve kurultay delegeleri seçimlerinde yüzde 33 cinsiyet ve yüzde 20 gençlik kotası uygulanıyor.
Editör : Tuğberk Erdem
889 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu