Emlak Konutları 2’nci Köprünün Yıkımına Başlanıyor
reklam
12 Ağustos 2020
Emlak Konutları 2’nci Köprünün Yıkımına Başlanıyor

Emlak Konutları 2’nci Köprünün Yıkımına Başlanıyor

Karayolları Genel Müdürlüğü 1’inci Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Çetin’in imzasını taşıyan yazılı açıklamaya göre, Çorlu Çevre Yolu üzerinde bulunan ve Emlak Konutları’nı ilçe merkezine bağlayan Hürriyet Araç Üstgeçit Köprüsü’nün yıkımına başlanıyor.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, T.C. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Çorlu Çevre Yolu üzerinde bulunan Hürriyet Araç Üstgeçit Köprüsü’nün yıkım çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Çorlu Belediyesi olarak üzerlerine düşen sorumluluklar kapsamında çalışma yürüttüklerini ifade eden Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan ve Şantiye Şefi Bülent Demirci ile birlikte saha incelemelerinde bulundu. Çalışmalar kapsamında alternatif ulaşım güzergâhları da belirlenirken, yıkım çalışmalarının kısa bir süre içerisinde başlayacağı belirtildi.

YIKIM ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ve Karayolları Genel Müdürlüğü 1’inci Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Çetin imzasıyla yazılı bir açıklama yapıldığını belirten Sarıkurt, ‘2017 yılı Mart ayında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan Emlak Konut Köprülü Kavşağı'nın imalatlarına 2019 yılı iş programı çerçevesinde başlanıldığı ve kavşak imalatlarına devam edilebilmesi için daha önceki ihaleler kapsamında yapılmış olan mevcut Hürriyet Araç Üstgeçit Köprüsü’nün yıkım çalışmalarının gerçekleştirilmesi gerektiğinin’ ifade edildiğini söyledi. Yıkım çalışmalarına, köprünün içinden geçen elektrik hatlarının TREDAŞ ekipleri tarafından kaldırılmasının ardından başlanılacak. Bu sırada yıkım nedeniyle güzergâhtan geçen araç trafiğinin aksamaması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli trafik ve güvenlik önlemleri alınacak.

TOPLU ULAŞIM GÜZERGÂHLARI YENİLENDİ

Toplu taşıma hatları da bu kapsamda yeniden düzenlendi. Emlak Konutları 2’nci Köprü olarak bilinen Hürriyet Araç Üstgeçit Köprüsü’nün kapanması dolayısıyla 1 numaralı otobüs hattı güzergâhına, Çamlıbel Caddesi’nin bitişinden sağa dönerek Kemaller Caddesi üzerinden devam edecek. Daha sonra Kemaller Caddesi üzerinden Eski Bağlar Caddesi’ne dönecek olan toplu taşıma araçları, Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden çevre yoluna bağlanarak şehir merkezi istikametine gidecek. Dobruca Sitesi ve Çorlu Anadolu Lisesi’ne ulaşım ise 10 numaralı hat ile sağlanacak.

EMLAK KONUTLARI BAĞLANTI GÜZERGÂHLARI

Öte yandan yıkım çalışmaları kapsamında vatandaşların alternatif güzergâhları kullanmaları da önem arz ediyor. İstanbul istikametinden gelen vatandaşlar Önerler ile Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi mevkiinden, şehir merkezinden gelen vatandaşlar Emlak Konut Köprüsü üzerinden, Velimeşe istikametinden gelen vatandaşlar yine Önerler mevkii ve Edirne istikametinden gelen vatandaşlar şehir merkezine dönüş yaparak Emlak Konut Köprüsü üzerinden ve Ağır Bakım Kavşağı’nı kullanarak Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi mevkiinden Emlak Konut bölgesine giriş yapabilecekler.

Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından daha önce yapılan açıklamada 45 günlük süre içerisinde tamamlanması planlanan kavşak düzenlemesinin ardından trafik akışı yeniden başlayacak.
Editör : Tuğberk Erdem
927 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu