Sosyal Medya Düzenlemesine, Öztrak’tan Eleştiri
reklam
14 Ağustos 2020
Sosyal Medya Düzenlemesine, Öztrak’tan Eleştiri

Sosyal Medya Düzenlemesine, Öztrak’tan Eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen ve çıkarılan sosyal medya düzenlemesini eleştiren Parti Meclisi (PM) Üyesi Faik Öztrak, “Unutturmak istedikleri 18 yılın birikmiş kiri, pisliği, cürufu.” dedi.

CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, dün 27’nci Dönem 3’üncü Yasama Yılı çalışmalarını tamamladı. Meclis, sabahın ilk ışıklarına kadar çalıştı. Ne için çalıştı? 10 milyonu aşan işsizlerin sorunlarını çözmek için mi? 7 liraya dayanan dolara çare bulmak için mi? Mutfaklardaki boş tencereleri doldurmak için mi? Hayır. Meclis; “Sana oy moy yok!” diyerek, Saray’ındaki kibirli zatı rahatsız eden sosyal medyaya, kısıtlama ve sansür getirmek için çalıştırıldı. Milletimizin, özellikle de gençlerimizin kahir ekseriyetinin istemediği bu yasa, Meclis’ten, Saray’ın vesayeti altındaki koalisyon partilerinin vekilleri tarafından, Saray’ın kibirli adamının emriyle geçirildi. Vatandaşlarımız hayat pahalılığı ve işsizlik arasında eziliyor. Milletimiz önünü göremeyip, yarınını kara kara düşünüyor. Ama bunlara çözüm bulmak yerine, Saray Sosyetesi’ni rahatsız edecek sesleri, sosyal medyada da susturmaya çalışıyorlar.” dedi.

SOSYAL MEDYA DEĞİL SANSÜR YASASI

Öztrak, “Geçmişte işledikleri cürümleri, söyledikleri sözleri sosyal medyanın hafızasından silmeye uğraşıyorlar. Hem de Meclis’te COVID-19 salgını kol gezerken… Beyefendi; kendi sağlığını düşündüğü kadar, milletin vekillerinin sağlığını düşünmüyor. Daha 15 gün önce salgını bahane edip, 15 Temmuz’da bombalanan Meclis’in, Genel Kurul Salonu’nda 15 Temmuz anmasını yaptırmaktan korkan kimdi? Saray’ın kibirlisiydi. Açık havada yapılan anmaya da COVID-19 testinden geçmiş sınırlı sayıda vekili davet eden kimdi? Aynı Saray’ın kibirlisiydi. Şimdi Saray’ın kibirlisi rahatsız olduğu sosyal medyayı susturmak için kendi vekillerinin bile sağlığını hiçe sayabiliyor. ‘Sosyal Medya Yasası” adı altında bir ‘sansür yasası’ çıkarıyor. Sosyal medya kısıtlamaları tek kişilik Saray Rejimi’nin baskı ve vesayet aygıtı oluyor. Sosyal medyada da insanların düşüncesini özgürce ifade etme hakkı gasp ediliyor.” diye konuştu.

YAPILANIN ADI DESPOTİZMDİR!

Açıklamalarına devam eden Öztrak, “Bu yapılanın adı despotizmdir! Saray Rejimi; yazılı ve görsel medyanın neredeyse tamamını, şahsi propaganda aletine dönüştürmüş durumdadır. Eldeki bir avuç özgür basın kuruluşunu da ilan kesme, yayın durdurma cezalarıyla hizaya getirmeye uğraşmaktadır. Bunlarda yetmediğinde gazetecileri zindanlara atmaktadır. Tarihin akışını değiştirerek, 21’inci yüzyılda kapkara bir ‘İstibdat Rejimi’ inşa etmeye uğraşıyorlar. Ama şu gerçek de unutulmasın: Milletimiz, despotların yüzüne; ‘Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet!’ demeyi de çok iyi bilir.” dedi.

UNUTTURMAK İSTİYORLAR

Öztrak, “Saray ve Saray’ın Bekçisi, sosyal medyaya yasak ve sansür getirerek bazı şeyleri unutturmak istiyor. Buna da ‘Unutulma Hakkı’ diyorlar. Evet, Avrupa’da da var bu hak, ama bizimkine baktığınız zaman oldukça geniş tutulmuş. Neyi unutturmak istiyorlar, neyi unutturacaklar? Unutturmak istedikleri, 18 yılın birikmiş kiri, pisliği, cürufu. 17-25 Aralık Yolsuzluk Skandalı’nı, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni ve 20 Temmuz Sivil Darbesi’ni, Suruç ve GAR katliamlarını, OHAL şartları altında yapılan referandumu, seçimleri, gasp edilen millet iradesini, tarikat yurtlarındaki çocuk tacizlerini, kadınlara şiddeti, iş cinayetlerini, Saray Koalisyonu’nun ortaklarının daha dün birbirlerine ettikleri küfür ve hakaretleri, Çorlu Tren Kazası’nı unutturmak için istiyorlar.” diye konuştu.

MİLLETİMİZ BUNLARI UNUTMAZ!

Açıklamalarını sürdüren Öztrak, “Fakat Saray ne yaparsa yapsın milletimiz; 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde 251 vatandaşımızı şehit eden hain FETÖ’yle kimlerin aynı yolu yürüyüp, yağmurda ıslandıklarını, ‘Dön artık memleketine, bitsin bu hasret!’ diye salya sümük ağlayanları, 15 Temmuz Şehitleri için toplanan paraya çökmeye kalkanları, ‘Kemalistlerle FETÖ’cüleri birbirine kırdırdık’ diyen parti yöneticilerini ‘unutmaz!’ Aziz şehitlerimize ‘kelle’, terörist başına ‘Sayın’ diyenleri, PKK ile Oslo’da aynı masaya oturanları, Habur’da kurulan çadır mahkemelerini, Dolmabahçe’deki ‘açılım’ görüşmelerini ‘unutmaz!’ Millet aç bi-ilaç medet ararken, Saray Avanesi’nin evlerinden çıkan kasaları, ayakkabı kutularından taşan dolarları, yüz binlerce avroluk saatleri, Reza Zerrab’ın önüne yatan Bakanları, sıfırlanmayan milyonlarca doları ‘unutmaz!’ Dünya lideri edasıyla memlekette caka satıp, ecdadımızın türbesini terör örgütünün koruması altında kaçıranları, vatan toprağını terk edenleri, ABD Başkanı’nın bir sözüyle, rahibi iadeli taahhütlü Beyaz Saray’a gönderenleri, yine ABD Başkanı’nın hakaret dolu mektubunu Washington’da onun suratına çarpamayıp, ürkekçe masasının kenarına iliştirerek iade edenleri, Suriye’de 36 askerimizin şehit düştüğü saldırının ardından Moskova’ya gidip, bir de askerlerimizi bombalayanların kapısında ayakta bekleyenleri milletimiz ‘unutmaz!’ Savunma Sanayi’mizin göz bebeği Sakarya Tank Palet Fabrikası’nı Katar Ordusu’na bedava peşkeş çekenleri, Katar Emiri’nin annesine, Saray’ın damatlarına, Saray Sosyetesi’ne ballı rantlar sağlamak için kanal açıp, İstanbul’a bir kez daha ihanet edenleri, bu millet ‘unutmaz!’ Soma’da iş cinayetine kurban verdiğimiz 301 madencimizi, havaya uçan fişek fabrikalarında yaşamını kaybeden işçilerimizi, işverenin taşımadığı patlamayan mühimmatları taşırken şehit olan Mehmetçikleri’mizi, iş cinayetlerine ‘işin fıtratı’ diyenleri, çiftçimizi ‘Ananı da al git!’ diye azarlayanları, ‘Her üniversite mezununa, iş bulamayız!’ diye vatandaşımızı kovalayanları, bu millet ‘unutmaz!’ Bunları internetten silseniz de, sosyal medyadan kaldırsanız da, videolarına yasaklar koysanız da, milletimizin vicdanından, zihninden bu yapılanlar, bu rezillikler, ‘silinemez!’” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
9765 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu